TEGY története

Idén 18. alkalommal indul útjára a Létrehozó "Tegyünk Együtt a Gyermekekért" (TEGY) társadalmi célú programja. A vállalat az 1999-ben elindított keretprogramja égisze alatt valósítja meg a társadalmi célú támogató kezdeményezéseit.

A Létrehozó összesen 305 millió forint támogatással járult hozzá társadalmi célú kezdeményezésekhez, ezen belül pedig több mint 274 millió forinttal támogatta a magyarországi gyermek-onkológiai és rehabilitációs központok által kezelt daganatos beteg gyermekek rehabilitációját, valamint az egészséges klinikai táplálkozásukat segítő programok megvalósítását. A TEGY társadalmi célú program 14 évi tevékenységéről a 2012.tegy.hu oldalon olvashatnak.

2013-ban a Létrehozó - az egészséges életmódot és táplálkozást támogató küldetésével összhangban - indította el a kiegyensúlyozott életmódra ösztönző programját Budapesten a X. és XIV. kerületben, Debrecenben, Pécsett, Szegeden és Szombathelyen. A 2013. évi programról itt olvashatnak. 2014-ben a programot Budapest II. és X. kerületében, Debrecenben, Győrben, Kecskeméten Pécsett és Szegeden valósítottuk meg. A 2014. évi programról itt olvashatnak.

A 2015-ös év első félévében a program Budapest II. és X. kerületében, Győrben és Kecskeméten valósult meg, a második félévben pedig ismét Debrecenben, Pécsett és Szegeden folytattuk az egészséges életmóddal kapcsolatos ismeretterjesztést. A program keretében a gyermekek megismerkedhettek az egészséges táplálkozás fő elemeivel, megtudhatták, hogy mire kell figyelniük a kiegyensúlyozott étkezés kapcsán, és azt is, hogy mennyire fontos a testmozgás. Többek között azért is, hogy jobban teljesítsenek az iskolában és kirobbanó formában érezzék magukat nap, mint nap. A 2015. évi programról itt olvashatnak.

A 2016-os évben a Tegyünk Együtt a Gyermekekért programnak köszönhetően nevelőszülőknél és gyermekotthonokban élő, 10-12 éves gyermekek vehetnek részt a világ legnagyobb, gyerekeknek szóló futball tornáján, a Danone Focikupa a Gyermekekért hazai fordulóiban. Társadalmi támogató programunk keretében, az MLSZ és az Egészséges Életmódért Sportalapítvány támogatásával Debrecenben, Miskolcon, Pécsett, Szegeden és Szombathelyen szervezünk előválogatókat az állami gondoskodásban élő gyerekek számára. A győztesek a kupa budapesti döntőjén mérkőzhetnek meg kortársaikkal a hazai elsőségért, a nyertes csapat pedig a párizsi világdöntőn képviselheti majd Magyarországot, ahol a nemzetközi fővédnökkel, Zinedine Zidane-nal is találkozhatnak. Az egészséges életmódra történő nevelés mellett a kupa célja, hogy ösztönözze az állami gondoskodásban élő gyermekeket céljaik elérésére a focipályán és azon kívül egyaránt. A focikupa hazai nagykövete Szántó Dávid, a programot elvi támogatásban részesítette az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége jóvoltából pedig a rendezvényeken résztvevő gyermekek és szurkolóik az egészséges táplálkozás alapelveivel is megismerkedhetnek.

Gyermekeink jövőjéhez nagymértékben hozzájárulhat a klímasemlegesség is. A napelem egy remek választás akkor, ha magunknak szeretnénk megtermelni a szükséges energiát otthonunk ellátására.