A TEGY története

Danone Aktív Szünidő

2000-ben és 2001-ben, azon gyermekek szünidei foglalkoztatásában segített a Létrehozó, akik szülei számára problémát jelentett az újonnan bevezetett őszi iskolai szünet. A Danone Aktív Szünidőben való részvételre olyan civil szervezeteket és iskolákat invitált vállalatunk, amelyek hátrányos helyzetű gyermekeket gondoznak és tanítanak. Ebben a két évben összesen több mint 20.000 gyermek vett részt a Danone Aktív Szünidő programjain, amelyeket vállalatunk az első évben 10 millió, míg a második esztendőben 13 millió forinttal támogatott.

 

Egy óra a gyermekekért

1999-ben a Danone Csoport nemzetközi szinten támogatta az „Egy óra a gyermekekért” programot. Ebben a programban minden dolgozónk önkéntesen ajánlotta fel egy munkaórájának bérét beteg és egyben hátrányos helyzetű gyermekek számára. A Nemzetközi Ifjúsági Alapítvány által koordinált programban, Magyarországon a Bohócdoktorok munkáját támogatta a Létrehozó 8 millió forinttal.

1. oldal

2. oldal

3. oldal

4. oldal

5. oldal

 

Gyermekeink jövőjéhez nagymértékben hozzájárulhat a klímasemlegesség is. A napelem egy remek választás akkor, ha magunknak szeretnénk megtermelni a szükséges energiát otthonunk ellátására.