A TEGY története

Mi az a „Tegyünk együtt a gyermekekért” program?

A TEGY története hosszú évekre nyúlik vissza. A Létrehozó magyarországi jelenlétének kezdetei óta támogat különböző alapítványokat és szociális kezdeményezéseket. 1999 óta, immár 7 éve, a vállalat olyan nagyszabású programokat valósít meg, amelyek egy adott területre koncentrálva segítik hatékonyan a hátrányos helyzetű vagy beteg gyermekek sorsának és életkörülményeinek javítását.

 

 

„Tegyünk együtt a gyermekekért” 2006:
A daganatos gyermekek támogatásáért

Az idén a TEGY program gyökeresen megújul. 2006-tól kezdve a program nem csak egy hónapig, hanem egész évben tart. A Létrehozó célja az, hogy az eddigieknél nagyobb mértékben vonja be a társadalom tagjait, annak érdekében, hogy a támogatott daganatos beteg gyermekek helyzetével, betegségének és rehabilitációjának sajátosságaival mindenki megismerkedhessen és azonosulhasson. Ezen szándékuk egyik megjelenési formája egy rendhagyó „szociális rekordkísérlet”, amelynek keretében egy daganatos beteg kisgyermek rajzát felhasználva, és 5 város lakosságát bevonva kívánják felállítani a "legnagyobb kézzel festett" kép elkészítésének Guinness rekord-ját. Az "Érintés a gyermekekért", amellyel az idei TEGY program és annak társadalmi célú kommunikációja kezdetét veszi, májusban kerül majd megrendezésre Budapesten, valamint 4 megyeszékhelyen.

Idén létrehoztunk egy olyan terméket, egy ún. szociális márkát, amely eladásával a Létrehozó egyenként 3 Forintot ajánl fel a daganatos beteg gyermekek rehabilitációjára. A darabonkénti 3 forint ennek a terméknek a teljes profithányadát képviseli, melyet idén is a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat tagintézményeinek kívánunk adományozni. Programunk támogatásának minimális értéke nem függ semmitől, felső határa viszont változhat! A Létrehozó ezt az összeget mindenképpen a gyermek daganatos betegségek rehabilitációjára fordítja és amennyiben a vártnál nagyobb összeg érkezik hozzánk, az adomány összege természetesen arányosan nő.

2. oldal

3. oldal

4. oldal

5. oldal

6. oldal

 

Gyermekeink jövőjéhez nagymértékben hozzájárulhat a klímasemlegesség is. A napelem egy remek választás akkor, ha magunknak szeretnénk megtermelni a szükséges energiát otthonunk ellátására.