A TEGY Rudi

„Tegyünk együtt a gyermekekért” program anyagi háttere két pilléren nyugszik. Az egyik az az országos társadalmi mozgalom, amelynek keretében a lakosság és támogatóink transzparens keretek között segíthetik a daganatos beteg gyermekek rehabilitációját.

A másik pillér Magyarország első szociális márkája, a Létrehozó által létrehozott TEGY Rudi, amelynek teljes hasznát, azaz minden eladott termék után 3 forintot a Létrehozó a daganatos beteg gyermekek rehabilitációjának támogatására ajánl fel. A TEGY Rudi a Danone natúr rudija, amely közkedvelt mind a gyermekek mind pedig a szüleik körében.

A 3 forintok tehát szimbolikus hozzájárulások a beteg gyermekek rehabilitációjához, amelyet a Danone fogyasztói segítségével képez, de saját forrásaiból ad át és oszt el a 10 magyarországi gyermekonkológiai és rehabilitációs központ között. Az összegyűlt támogatásból a gyermekonkológiai központok infúziós pumpákat, betegfigyelő monitorokat vásárolnak, klinika-felújításokat végeznek, a korábbi években pedig vásároltak egy betegszállító mentőautót és létrehoztak több baba-mama szobát is.

 

Gyermekeink jövőjéhez nagymértékben hozzájárulhat a klímasemlegesség is. A napelem egy remek választás akkor, ha magunknak szeretnénk megtermelni a szükséges energiát otthonunk ellátására.