A TEGY program keretében került megrendezésre az Érintés Napja eseménysorozat, melynek részeként elkészült a világ legnagyobb kézzel festett képe, amely egyben Magyarország első szociális célú rekordkísérlete. Az összefogás Guinness rekordja annak az 1.800 négyzetméter alapterületűre felnagyított óriásmolinónak a kifestésével jött létre, melyet Varga Krisztina, 10 éves sármelléki kislány rajza alapján készítettek el a szervezők. Az ő rajza lett ugyanis a győztes képe a daganatos beteg gyermekek számára meghirdetett „Legszebb álmom” című pályázatnak. Krisztina rajzát felnagyították, színek helyén pedig halvány vonalakkal jelezték, hogy milyen színeknek kell a helyükre kerülniük. Az 1.800 négyzetméteres rajzot 5 részre, egyenként 360 négyzetméteres darabokra osztották, így a világ legnagyobb kézzel festett képét 5 magyar város lakosai festhették ki a saját kezükkel. A május 4-én indult idei „Tegyünk együtt a gyermekekért” program keretében Debrecen és Szombathely lakosai május 27-én, Pécs és Szeged lakosai június 3-án, Budapest lakosai pedig június 10-én képenként kb. 12.000 tenyérlenyomattal festették ki az óriás műalkotás rájuk eső hányadát.

Az érintések öt város lakosainak, 3 500 regisztrált résztvevő bevonásával, május utolsó hétvégéjével kezdődően sokasodtak a világrekord méretű plakáton összesen csaknem 100 000 tenyérlenyomattal. A kézzel festés azt az összefogást szimbolizálja, amely egy daganatos beteg gyermek gyógyításához és rehabilitációjához az orvosok, a szülők, a pedagógusok, a vállalati-, valamint a kormányzati szféra és a társadalom részéről szükséges.

A Guinness rekordkísérlet minden egyes állomásán két köztiszteletben álló független-, és két belső tanú ellenőrizte, hogy minden a szabályoknak megfelelően történjék. Az aláírásukkal hitelesített jegyzőkönyvet és szigorú fotódokumentációt elküldtük a Guinness World Records bizottságához elbírálásra. Miután az 1.800 négyzetméteres kézzel festette műalkotást a Guinness hitelesítette, a képet egy négyzetméteres darabokra osztva, jótékonysági céllal elárverezzük, illetve karitatív célú kezdeményezésekre ajánljuk fel.Az ablak bezárása

Gyermekeink jövőjéhez nagymértékben hozzájárulhat a klímasemlegesség is. A napelem egy remek választás akkor, ha magunknak szeretnénk megtermelni a szükséges energiát otthonunk ellátására.