A daganatos gyermekbetegségekről

A daganatos betegségek, amelyek számos esetben sajnálatosan végzetesek, az esetek több mint 70%-ában szerencsére sikeresen és teljes mértékben gyógyíthatók. A betegséget számos fiziológiai és érzelmi stressz kíséri. A felépülés azonban nagyon lassú folyamat, mivel a fizikailag meggyengült gyermekek visszatérése a mindennapokba számos megfelelő körülményt és adottságot feltételez a rehabilitációval foglalkozó intézmények részéről csakúgy, mint a betegség miatt izolálódott családok oldaláról.

Magyarországon 35 évvel ezelőtt, 1971-ben jött létre a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat, amelynek fő célja, hogy összefogja az országban működő onkológiai és hematológiai betegeket ellátó intézményeket. A Gyermekonkológiai Hálózatot a Budapesten működő 4, a miskolci, a debreceni, a szegedi, a pécsi valamint a szombathelyi gyermekonkológiai és rehabilitációs központok valamit a bakonyszűcsi Daganatos Betegek Rehabilitációs Lelki Otthona alkotják.

2. oldal

3. oldal

 

Gyermekeink jövőjéhez nagymértékben hozzájárulhat a klímasemlegesség is. A napelem egy remek választás akkor, ha magunknak szeretnénk megtermelni a szükséges energiát otthonunk ellátására.