menu footer
tegy content head

Hírek, események

2011. 11. 21.
NEVES SZEMÉLYISÉGEK TALÁLKOZTAK DAGANATOS BETEG GYEREKEKKEL

Csisztu Zsuzsa és Várkonyi Attila TEGY Nagykövetek Kassai Viktorral, a népszerű FIFA játékvezetővel együtt lepték meg ajándékaikkal a Tűzoltó utcai Gyermekklinika daganatos kisbetegeit

Daganatos betegséggel harcolni minden életkorban erőt próbáló feladat, sokaknak azonban már gyermekként küzdeniük kell az életükért. A Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekklinikáján kezelt gyerekek mindennapjaiba Csisztu Zsuzsa, Várkonyi Attila és Kassai Viktor csempészett vidámságot, akik az idén 10 éves „Tegyünk Együtt a Gyermekekért” program nagyköveteiként, ill. vendégeként lepték meg a gyerekeket személyes és dedikált ajándékaikkal. A TEGY program 10 éve segíti a 3 budapesti és 5 vidéki intézményben kezelt gyermekek gyógyulás utáni rehabilitációját és egészséges klinikai táplálkozását. A Létrehozó idén október 3. és november 13. között megrendezett társadalmi célú támogató programjában összesen 14.548.911 forint gyűlt össze.

Dr. Csisztu Zsuzsa sportriporter a kezdetektől áll a TEGY program mellett, így közelről ismeri annak történetét és céljait.

„Más képernyőn látni és más személyesen megélni azt, ha egy gyermek a betegsége miatt segítségre szorul”– mondta el Csisztu Zsuzsa, a „Tegyünk Együtt a Gyermekekért” program tiszteletbeli nagykövete. „Együtt adhatjuk meg számukra a legnagyobb segítséget, a TEGY program pedig erre a társadalmi összefogásra épít” – tette hozzá a sportriporter.

Csisztu Zsuzsa mellett a „Tegyünk Együtt a Gyermekekért” programot idén 10 tiszteletbeli nagykövet támogatja, így Demcsák Zsuzsa és Németh Lajos, Molnár Ferenc Caramel, Rúzsa Magdi, Gombos Edina, Király Viktor, Till Attila és Váczi Gergő, valamint DJ Dominique, azaz Várkonyi Attila.

Dj Dominique (Várkonyi Attila) lemezlovas Zsuzsával együtt a kezdetek óta támogatja a programot.

„A klinikákon nagyon erős és bátor gyerekekkel találkozunk, akiket daganatos vagy leukémiás betegséggel kezelnek lelkiismeretes ápolóik és orvosaik” – mondta Dj Dominique, a „Tegyünk Együtt a Gyermekekért” program tiszteletbeli nagykövete. „A TEGY program elsődleges célja a már szerencsésen felépült gyerekek rehabilitációjának segítése, hiszen a fizikai gyógyulás után lelki és fizikai utókezelések hiányában súlyos betegség alakulhat ki” – tette hozzá a műsorvezető lemezlovas.

Idén Kassai Viktor, a FIFA játékvezetője is elfogadta a meghívást a klinikalátogatásra.

„Nagyon jó volt látni, milyen vidám atmoszféra uralkodik a klinika osztályain” – mondta Kassai Viktor. „Örülök, hogy részese lehettem a csapatnak és látogatásunkkal mi is hozzájárultunk ahhoz, hogy a gyerekek kizökkenjenek a mindennapokból. Ezzel a kapcsolattal érti meg leginkább az ember, miről is szól a TEGY segítsége” – tette hozzá a FIFA játékvezető.
 
Az idei „Tegyünk Együtt a Gyermekekért” program október 3-án vette kezdetét és november 13-án zárul. Az ebben az időszakban értékesített gyümölcsös Könnyű és Finom termékek árából, az elmúlt évekhez hasonlóan, a Létrehozó 1 forintot ajánl fel a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat számára, amely 1 forintokból idén 14.548.911 forint gyűlt össze.

Az idei TEGY program új eleme, hogy a Klinikai Táplálkozási Program részeként és annak anyagi támogatásával, a szakemberek kidolgoznak egy Komplex Táplálkozási Protokollt, mely egységes szakmai irányelveket határoz meg a daganatos beteg gyermekek kezelések ideje alatti, valamint a rehabilitáció időszakára vonatkozó klinikai és otthoni táplálására vonatkozóan.

Annak érdekében, hogy a gyermekek táplálása a protokoll szerint valósulhasson meg, a 8 gyermek onkológiai központban onkológus, dietetikus, pszichológus és életmód szakértőkből álló táplálkozási szakértői team-ek alakulnak és kezdik meg működésüket. A szakértői team-ek nemcsak a gyermekek egészséges táplálkozását segítik, de a szülőknek is tanácsokat nyújtanak a gyerekek otthoni étrendjének összeállításához.vissza
counter
00000011
counter

Gyermekeink jövőjéhez nagymértékben hozzájárulhat a klímasemlegesség is. A napelem egy remek választás akkor, ha magunknak szeretnénk megtermelni a szükséges energiát otthonunk ellátására.