menu footer
tegy content head

Hírek, események

2011. 11. 10.
Hírességek is tesznek a daganatos beteg gyerekekért

Gombos Edina műsorvezető és Király Viktor énekes a „Tegyünk Együtt a Gyermekekért” program nagykövetei látogatták meg a Szent László Kórház daganatos kisbetegeit

Budapest, 2011. november 10. – Gombos Edina és Király Viktor a „Tegyünk együtt a gyermekekért program tiszteletbeli nagykövetei személyes és dedikált ajándékaikkal lepték meg a Szent László Kórház Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályán kezelt beteg gyerekeket. A Létrehozó által indított társadalmi célú támogató program (TEGY) a Magyarországon daganatos betegségekkel kezelt vagy utókezelt mintegy 2.000 gyermekek egészséges társaik közé történő visszailleszkedését, valamint egészséges klinikai és otthoni táplálkozását segíti. A támogató program eddigi 10 éve során összegyűlt több mint 245 millió forintot a daganatos beteg gyermekek gyógyulását és rehabilitációját végző Magyar Gyermekonkológiai Hálózat 9 onkológiai központjának utalta át a vállalat. A 10. jubileumi, október 3-tól, november 13-ig tartó TEGY programban eddig már 13.309.110 forint gyűlt össze. A program céljai az idén sem változtak: az összegyűlt összeg egy részéből a bakonybéli Rehabilitációs és Oktatócentrum felépítését, a másik feléből pedig egy új, komplex táplálkozási protokoll kidolgozását, valamint minden egyes klinikán egy Táplálkozási Team felállítását és működtetését támogatja a kezdeményezés. A vállalat az ez időszakban értékesített Könnyű és Finom termék árából 1 forintot ajánl fel a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat javára.
 
Gombos Edina anyaként és közéleti szereplőként állt a TEGY program mellé, nevével és személyes támogatásával is segítve a kezdeményezést. A kezelések, a gyógyítás időszaka érzelmileg és anyagilag is komoly megpróbáltatásokat jelentenek a családnak.  Ezért minden civil segítség elkél.
 
„Aki emberek között él, annak egyszerűen segítenie kell. Ha gyerekekről van szó és gyerekek betegségéről, akkor pedig egyszerűen kötelező. Sokan bele sem mernek gondolni, mennyire nehéz küzdeni ezekkel a betegségekkel. Főként, hogy a fizikai gyógyulást követő lelki és fizikai utókezelésének hiányában a gyerekeknél további súlyos betegségek is kialakulhatnak. Ezeket a gyerekeket a rehabilitáció során tovább kell támogatni abban, hogy teljes életet élve minél hamarabb visszatérhessenek egészséges társaik közé - mondta el Gombos Edina, a „Tegyünk Együtt a Gyermekekért” program tiszteletbeli nagykövete. „Úgy gondolom, hogy minden embernek, minden szülőnek és mindenkinek, aki tud, bármilyen eszközzel, de tenni kell ezért, hogy ezek a gyerekek minél előbb meggyógyuljanak” – tette hozzá a műsorvezető.
 
Király Viktor a fiatalabb korosztály kedvence, példaképe, a TEGY program kapcsán nem először találkozott daganatos beteg gyerekekkel. Azért is vállalta a TEGY tiszteletbeli nagykövete címet, mert korábban családjának két tagja is érintett volt a betegségben.
 
„A közösség és a támogatottság érzése mellet fontos, hogy a gyerekek minél többet nevessenek, hogy szemük előtt mindvégig egészséges énük lebegjen. Hiszen környezetük támogatásának, saját kitartásuknak és az orvosaik áldozatos munkájának köszönhetően meggyógyulnak. Fontos, hogy civilek és mi ismert személyiségek közösséget vállaljunk. Egy gyerek gyógyulása olyan ügy, amit támogatni kell” – mondta Király Viktor, a „Tegyünk Együtt a Gyermekekért” program tiszteletbeli nagykövete. „Ha épp egy dalom lesz az, ami mosolyt csal az arcukra és elfeledteti velük a betegséget, már sikerült tenni” – mondta el az énekes.

Az idei „Tegyünk Együtt a Gyermekekért” program október 3-án vette kezdetét és november 13-án zárul. Az ebben az időszakban értékesített gyümölcsös Könnyű és Finom termékek árából, az elmúlt évekhez hasonlóan, a Létrehozó 1 forintot ajánl fel a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat számára, amely 1 forintokból a mai napig már 13.309.110 gyűlt össze.
 
Az idei TEGY program új eleme, hogy a Klinikai Táplálkozási Program részeként és annak anyagi támogatásával, a szakemberek kidolgoznak egy Komplex Táplálkozási Protokollt, mely egységes szakmai irányelveket határoz meg a daganatos beteg gyermekek kezelések ideje alatti, valamint a rehabilitáció időszakára vonatkozó klinikai és otthoni táplálására vonatkozóan.vissza
counter
00000011
counter

Gyermekeink jövőjéhez nagymértékben hozzájárulhat a klímasemlegesség is. A napelem egy remek választás akkor, ha magunknak szeretnénk megtermelni a szükséges energiát otthonunk ellátására.