menu footer
tegy content head

Hírek, események

2011. 10. 19.
Demcsák Zsuzsa és Váczi Gergő beteg gyerekekkel játszott...

A Mokka és a Magellán műsorvezetője a TEGY nagyköveteként látogatott el a Tűzoltó utcai Gyerekklinikára, hogy játékokat vigyenek a beteg apróságoknak.

Szakértők szerint ugyanis a legmodernebb kezelések sem elegendőek önmagukban, szükséges az aktív, testi-szellemi rehabilitáció. Demcsák Zsuzsa úgy véli, a gyerekek sokkal erősebbek, és jobban viselik a megpróbáltatásokat, mint a felnőttek.
 

 

Gyógyításon túlmenően a beteg gyerekek rehabilitációja is fontos részét képzi a klinika munkájának. Napközben mindhárom osztályon kezelt gyerekek a Játszóházban tölthetik az időt, ahol arra képzett művészi képességgel bíró felsőfokú képesítésű szakember gondoskodik a gyermekek kulturális neveléséről. Az iskolakötelesekkel a tanév folyamán összesen 4 főállású pedagógus foglalkozik koruknak megfelelően, akik idegen nyelv oktatást is végeznek. A nagyobbak számára internet háttérrel számítógéppark áll rendelkezésre. Mindkét osztálynak van saját állandó szakpszichológusa és gyógytornásza.


 

 

 

 

"Minden forint egy téglát jelent, mely a testi és lelki egészség „házát” építi." - Váczi Gergő

Az Aktív riportja megtekinthető itt.
 vissza
counter
00000011
counter

Gyermekeink jövőjéhez nagymértékben hozzájárulhat a klímasemlegesség is. A napelem egy remek választás akkor, ha magunknak szeretnénk megtermelni a szükséges energiát otthonunk ellátására.