menu footer
tegy content head

Hírek, események

2010. 08. 18.
MEGASZTÁROK TALÁLKOZTAK A DAGANATOS BETEG GYEREKEKKEL

Budapest, 2010. augusztus 18. – Tóth Gabi és Caramel megasztárok személyes és dedikált ajándékaikkal lepték meg a Tűzoltó Utcai Gyermekklinika gyermekonkológiai osztályán kezelt daganatos beteg gyerekeket a Létrehozó „Tegyünk Együtt a Gyermekekért” társadalmi célú támogató program keretében.

Az immár 9. éve megrendezett program ideje alatt idén július 5. és augusztus 15. között értékesített „Könnyű és Finom” termékek árából a Létrehozó 1 forintot ajánlott fel a daganatos beteg gyermekek rehabilitációja és egészséges klinikai táplálkozása támogatása céljából. A programban az idén 18.482.473 forint gyűlt össze, amely révén a mintegy 2.000 daganatos kisgyermek kezelését és utógondozását végző 9 magyarországi onkológiai és rehabilitációs központ orvosainak munkáját segítő kezdeményezés idén a bakonybéli Rehabilitációs és Oktatási Centrum felépítését támogatja. A rehabilitációs központként is működő intézményben gyerekek és szüleik pszichológusok segítségével dolgozhatják fel a daganatos betegségek okozta lelki traumát és kaphatnak táplálkozási tanácsokat. Az országos hatáskörű centrum építési munkálatait, amelynek költsége 150-200 millió forint lesz, várhatóan két éven belül, 2012-re fejezik be.

Tóth Gabi és Caramel első ízben találkozott a „TEGY” programmal és közéleti személyiségként aktív támogatásukkal segítik felhívni a figyelmet a daganatos betegségek elleni küzdelemre.

Tóth Gabi, aki tizenéves korában maga is átélte a betegséget megelőző bizonytalanságot mélyen együtt érez a gyerekekkel: „ezek a gyerekek nagyon közel állnak hozzám, mélyen átérzem milyen heteket várni egy-egy szövettan eredményére, miközben az egész életem átértékelődik.”- Mondta el Tóth Gabi, aki az augusztus 19-i „Tegyünk Együtt a Gyermekekért” adománygyűjtő televíziós gálaműsorban is szerepel majd.

Caramel, Lélekdonor c. legújabb slagének üzenetével érkezett a klinikára: „Cipelem a sorsomat, de néha nem bírom el, keresem a lelkemet, de van, hogy nem felel.”

„Rendkívül fontos számomra, hogy az érintett gyerekekkel személyesen is találkozhatok, látni, hogy a zeném örömöt csal a szemükbe, mert nem csak dalszerzőként, de civilként is nagyon szeretem a gyerekeket. Hiszen lehet gazdasági válság, számtalan egyéb probléma, de az igazi megpróbáltatások ott kezdődnek, amikor egy gyerek betegen kórházban fekszik.” - tette hozzá az énekes.

A „Tegyünk együtt a gyermekekért” programot az idén is tiszteletbeli nagykövetként támogatja Csisztu Zsuzsa, Szentpéteri Csilla, Pásztory Dóra, DJ Dominique, azaz Várkonyi Attila, KIKI, azaz Patkó Béla, Rókusfalvy Pál valamint Egerszegi Krisztina.

A tervek szerint a bakonybéli Rehabilitációs és Oktatási Centrum az ország valamennyi részéről fogadja majd az oda érkező, leukémiával és egyéb daganatos betegségekben szenvedő beteg gyerekeket. A központ turnusonként egy időben 25-30 daganatos beteg kisgyermek és családja számára nyújt majd lelki gondozást és terápiát. Az építkezést a „Tegyünk Együtt a Gyermekekért” program támogatásával tavaly megvásárolt telken álló öreg épület bontását követve néhány hónapon belül megkezdik.

A gyönyörű bakonyi környezetben felépítendő rehabilitációs centrum különlegessége, hogy a daganatos beteg gyerekek a kezdetektől családi környezetben, profi szakembergárda felügyeletével gyógyulhatnak. A központ egyben a daganatos gyermekek speciális ellátását biztosító szakembergárda - szaknővérek, szakpszichológusok és terapeuták - képzését is ellátja majd. A hungarikumnak tekinthető módszer lényege, hogy a betegek a kórházi (orvosi) kezelés megkezdésétől a megszokott környezetükből nem kiszakítva, hanem családjuk körében gyógyulhatnak, így veheti kezdetét rehabilitációjuk, mely kettősség pozitív hatással van gyógyulásukra.vissza
counter
00000011
counter

Gyermekeink jövőjéhez nagymértékben hozzájárulhat a klímasemlegesség is. A napelem egy remek választás akkor, ha magunknak szeretnénk megtermelni a szükséges energiát otthonunk ellátására.