menu footer
tegy content head

Hírek, események

2010. 08. 11.
HÍRESSÉGEK TALÁLKOZTAK A DAGANATOS BETEG GYEREKEKKEL

Budapest, 2010. augusztus 12. – Szentpéteri Csilla zongoraművész, a „Tegyünk Együtt a Gyermekekért” program tiszteletbeli nagykövete Várkonyi Andrea televíziós műsorvezető társaságában személyes és dedikált ajándékokkal lepte meg a Szent László Kórház Gyermekhematológiai- és Őssejt-transzplantációs Osztályán kezelt daganatos beteg gyerekeket a Létrehozó társadalmi célú támogató programjának keretében.

Az idén július 5. és augusztus 15. között megrendezett társadalmi célú támogató programban – amely immár 9 éve segíti a daganatos beteg gyermekek rehabilitációját és egészséges klinikai táplálkozását – eddig már 16.744.658 forint gyűlt össze. A kezdeményezés, amely az elmúlt 9 év során összesen 227 millió forinttal segítette a mintegy 2.000 daganatos kisgyermek kezelését és utógondozását végző 9 magyarországi onkológiai és rehabilitációs központ orvosainak munkáját, idén a bakonybéli Rehabilitációs és Oktatási Centrum felépítését támogatja. Az országos hatáskörű centrum építési munkálatait, amelynek költsége 150-200 millió forint lesz, várhatóan két éven belül, 2012-re fejezik be. A rehabilitációs központként is működő intézményben gyerekek és szüleik pszichológusok segítségével dolgozhatják fel a daganatos betegségek okozta lelki traumát és kaphatnak táplálkozási tanácsokat.

Szentpéteri Csilla szinte a kezdetektől, 2005-től „TEGY” nagyköveti szerepben támogatja a programot, szoros kapcsolatot ápol a kezelés alatt álló gyerekekkel s közéleti személyiségként aktívan segít felhívni a figyelmet a daganatos betegségek elleni küzdelemre.

„Az önként vállalt misszióban megmérettetik a lelkem, emberi mivoltom, s hasznosságom. Ha sikerül akár csak egy gyermek szívébe reményt varázsolnom szeretetemmel és elhivatottságommal, már az én földi létem is kiteljesedett.”- mondta el Szentpéteri Csilla a „Tegyünk Együtt a Gyermekekért” program tiszteletbeli nagykövete.

Szentpéteri Csilla mellett a „Tegyünk együtt a gyermekekért” programot az idén is tiszteletbeli nagykövetként támogatja Csisztu Zsuzsa, Pásztory Dóra, DJ Dominique, azaz Várkonyi Attila, KIKI, azaz Patkó Béla, Rókusfalvy Pál valamint Egerszegi Krisztina.

Várkonyi Andreának, aki a Szent László Kórház gyermekhematológiai osztályán tett látogatásával a „Tegyünk együtt a gyermekekért” program mellé állt, ez az első találkozása a kezdeményezéssel és az általa támogatott beteg gyermekekkel.

„Nagyon örülök annak, hogy a „Tegyünk Együtt a Gyermekekért” program révén egy olyan nemes ügyhöz és kezdeményezéshez csatlakozhatok, mely valóban az arra rászorulókat támogatja és karolja fel”- mondta Várkonyi Andrea TV2 műsorvezetője.

Az idei „Tegyünk Együtt a Gyermekekért” program gyűjtése július 5. és augusztus 15. között kerül megrendezésre. Ebben az időszakban értékesített „Könnyű és Finom” termékek árából a Létrehozó 1 forintot ajánl fel a Bakonybélben oktatási centrumot építtető Leukémiás és Daganatos Gyerekekért Országos Szövetség számára, amely 1 forintokból a mai napig már 16.744.658 forint gyűlt össze.

A tervek szerint a bakonybéli Rehabilitációs és Oktatási Centrum az ország valamennyi részéről fogadja majd az oda érkező, leukémiával és egyéb daganatos betegségekben szenvedő beteg gyerekeket. A központ turnusonként egy időben 25-30 daganatos beteg kisgyermek és családja számára nyújt majd lelki gondozást és terápiát. Az építkezést a „Tegyünk Együtt a Gyermekekért” program támogatásával tavaly megvásárolt telken álló öreg épület bontását követve néhány hónapon belül megkezdik.

A gyönyörű bakonyi környezetben felépítendő rehabilitációs centrum különlegessége, hogy a daganatos beteg gyerekek a kezdetektől családi környezetben, profi szakembergárda felügyeletével gyógyulhatnak. A központ egyben a daganatos gyermekek speciális ellátását biztosító szakembergárda - szaknővérek, szakpszichológusok és terapeuták - képzését is ellátja majd. A hungarikumnak tekinthető módszer lényege, hogy a betegek a kórházi (orvosi) kezelés megkezdésétől a megszokott környezetükből nem kiszakítva, hanem családjuk körében gyógyulhatnak, így veheti kezdetét rehabilitációjuk, mely kettősség pozitív hatással van gyógyulásukra.






vissza
counter
00000011
counter

Gyermekeink jövőjéhez nagymértékben hozzájárulhat a klímasemlegesség is. A napelem egy remek választás akkor, ha magunknak szeretnénk megtermelni a szükséges energiát otthonunk ellátására.