menu footer
tegy content head

Hírek, események

2006.
A szombathelyi Érintés napja eseményről
SZOMBATHELYEN IS KÉSZÜL A VILÁG LEGNAGYOBB KÉZZEL FESTETT KÉPE

„Tegyünk Együtt a Gyermekekért”: minden segítő kézre szükség van Magyarország első szociális rekordjához
A szombathelyi Érintés napja
Egy daganatos beteg kisgyermek életének megmentéséhez számos „segítő kézre”, köztük a szülők, az orvosok, a nővérek, a tanárok, a terapeuták, az egészségügyi intézmények valamint a civil és a kormányzati szféra segítségére és összefogására van szükség. Ezt az összefogást és szándékot szimbolizálandó, a Létrehozó hazánk első szociális célú rekordjának felállításával, a világ legnagyobb kézzel festett képének Guinness Rekord kísérletével indítja útjára az idei „Tegyünk együtt a gyermekekért” programot. A legnagyobb kézzel festett kép 5 magyar városban, köztük Debrecenben, Szombathelyen, Szegeden, Pécsett, és Budapesten, azaz a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat regionális központjaiban, a beteg gyermekek támogatása iránt elkötelezett lakosság bevonásával készül majd el. A kép alapjául Varga Krisztina 10 éves sármelléki kislány rajza szolgál majd, amellyel a Pécsi Gyermekklinika kisbetege megnyerte a Létrehozó „Legszebb álmom” című rajzversenyét.

A „Tegyünk együtt a gyermekekért” program eredményeként, az elmúlt években a 10 magyarországi gyermekonkológiai és rehabilitációs központ eddig 124 millió forint támogatást kapott. A támogatást a központok, köztük a Vas Megyei Önkormányzat Kórházának gyermekosztálya is, életmentő orvosi berendezések beszerzésére, klinikafejlesztésekre valamint a daganatos beteg gyermekek részére szervezett re-integrációs napok megvalósítására fordították. A Létrehozó célkitűzése az, hogy a „Tegyünk együtt a gyermekekért” program, amelyet a vállalat Magyarország első szociális márkájának bevezetésével támogat, egy egész évben futó nagyszabású társadalmi szociális mozgalommá váljon. A TEGY program Vas Megyei médiatámogatói a Vas Népe napilap valamint a Rádió Szombathely, a kezdeményezést országos szinten a TV2 és a Danubius Rádió segíti.

Egy daganatos beteg kisgyermek felépülése 9-10 hónapig tart, azonban a gyermekek rehabilitációja, a mentális és fizikai stressz hatásainak feloldása akár 5-7 évig is eltarthat. Ez a folyamat nagyon sok „segítő kezet”, erőfeszítést, lelki energiát és kitartást igényel mindenkitől, aki azért dolgozik, hogy a Magyarországon valamilyen tumoros megbetegedéssel kezelt közel 2.000 kisgyermek meggyógyuljon. Vas Megyében évről-évre mintegy 20-30 új kisbeteget regisztrál a kórház gyermekosztálya. A Megyében 250-re tehető azon gyermekek száma, akiket jelenleg is daganatos betegséggel kezelnek vagy utókezeknek. A beteg gyermekek kisebb része leukémiával és limfómával többségük pedig különböző daganatos betegségekkel, aplasztikus anémiával és vérzékenységgel kerül a Vas Megyei Kórházba. A Központ Vas, Zala, Győr-Sopron és Veszprém megyék kisbetegeit látja el.






vissza
counter
00000011
counter

Gyermekeink jövőjéhez nagymértékben hozzájárulhat a klímasemlegesség is. A napelem egy remek választás akkor, ha magunknak szeretnénk megtermelni a szükséges energiát otthonunk ellátására.