menu footer
tegy content head

Hírek, események

2012. 11. 08.
IDÉN 11 MILIÓ FORINTTAL SEGÍTI A TEGYÜNK EGYÜTT A GYERMEKEKÉRT PROGRAM A MAGYAR GYERMEKONKOLÓGIAI HÁLÓZATOT

Lezárult az idei „Tegyünk Együtt a Gyermekekért” program. A Létrehozó 11 éves társadalmi támogató programjának keretein belül, idén összesen 11 millió forintot utal át a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat számára, így az elmúlt évek támogatása összesen 274 millió forintra emelkedett.

Lezárult az idei „Tegyünk Együtt a Gyermekekért” program. A Létrehozó 11 éves társadalmi támogató programjának keretein belül, idén összesen 11 millió forintot utal át a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat számára, így az elmúlt évek támogatása összesen 274 millió forintra emelkedett. Az idei programban összegyűlt pénzösszeg elsősorban és kiemelten támogatja a daganatos betegségből gyógyult gyermekek és családjuk együttes lelki rehabilitációját, emellett továbbra is biztosítja, hogy a tavalyi évben létrehozott táplálkozási team-ek munkája folytatódhasson. Az adomány átadása idén rendhagyó körülmények között történik, a TV2-n futó „Nagy Vagy!” című sportvetélkedőben, november 11-én, vasárnap. A délelőtti műsorban egy, daganatos betegségből gyógyult gyermekekből is álló „TEGY csapat” mutatja meg erejét és kitartását az egész országnak.

 

11 év, 11 millió forint


Sikerrel zárult a Létrehozó idei „Tegyünk Együtt a Gyermekekért” programja. Az október 1-jétől november 4-ig tartó időszakban összesen 8 612 202 forint gyűlt össze a daganatos és leukémiás beteg gyermekek támogatására. A vállalat ezt kiegészítve, 2012-ben összesen 11 millió forintot utal át a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat számára.

Az idei program kiemelten támogatja a Bakonyszücsi Lelki Rehabilitációs Otthont, ahol a daganatos és leukémiás betegségből gyógyult gyermekek és családtagjaik lelki rehabilitációjára fókuszálnak.

„A TEGY program támogatása minden évben nagy segítséget jelent a gyermekonkológiai központoknak. Az idén adományozott összeg 2013-ra igen jelentős hozzájárulást jelent a daganatos betegségből gyógyult gyermek és családtagjaik az ellátási költségeihez a Bakonyszücsi Rehabilitációs Otthonban” – mondta Dr. Kriván Gergely, a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat elnöke. „A bakonyszücsi intézmény nagyon fontos feladatot lát el a daganatos betegek felépülésében, hiszen, a fizikai gyógyulást követően, ez az úgynevezett Második Otthon jelentheti azt a közeget, ami segíti a trauma feldolgozását, a családok visszatalálását korábbi életükhöz” – tette hozzá az elnök.

A program támogatása emellett tovább segíti a 8 gyermekonkológiai központban tavaly felállított Táplálási Team-ek munkáját. Az onkológiai szakorvosból, dietetikusból és ápolóból álló csapatok feladata az egészséges klinikai táplálás segítése, hiszen a kezelések okán fellépő testsúlyingadozás a daganatos beteg gyermekek 90%-ánál jelenthet súlyos problémát.

 

 

TEGY Nagy Vagy! – Gyermekhősök a TV2-n


Az idei adományátadás rendhagyó körülmények között történik, és országszerte mindenki megtekintheti. A TV2-n vasárnap délelőtt látható Nagy Vagy! című, gyermekeknek, családoknak szóló sportvetélkedőben ugyanis egy adás erejéig létrejött egy TEGY csapat, akik hat, erőt próbáló sportfeladatban mutatják meg a nézőknek: ezekből a nagyon súlyos betegségekből fel lehet gyógyulni és teljes értékű, aktív életet élni. A csapat 6, szerencsésen felgyógyult gyermekből és a Létrehozó 4 vállalkozó szellemű munkatársából állt össze, akiket a Tegyünk Együtt a Gyermekekért program egyik leghűségesebb nagykövete, DJ Dominique (Várkonyi Attila) vezetett.

„Nagyon örülünk annak, hogy az idei támogatásunkat olyan módon adhatjuk át, ahol életszerűen is meg tudjuk mutatni, ebből a rendkívül súlyos betegségből szerencsére fel lehet épülni, sőt, példaértékű sportteljesítményt is el lehet érni a gyógyulás után” – mondta Paolo Maria Tafuri, a Létrehozó ügyvezető igazgatója. „A Tegyünk Együtt a Gyermekekért program a társadalmi összefogásra épít. Az idei támogatásért köszönet illeti a fogyasztóinkat, a kezdeményezést támogató minisztériumot, önkormányzatokat, dolgozóinkat és a programot évek óta támogató TEGY nagyköveteinket és közéleti személyiségeket is” – tette hozzá az igazgató.

Az idén október 1. és november 4. között megrendezett program során a fogyasztók minden „Könnyű és Finom” joghurt megvásárlásával, jelképesen 1 forinttal járultak hozzá a Hálózat támogatásához. 2012-ben összesen 11.000.000 forint gyűlt össze a programban.

A daganatos és leukémiás beteg gyerekek rehabilitációját 11. éve támogató TEGY programot, melyet a TV2 is hosszú évek óta kiemelten támogat, olyan közéleti szereplők segítik, mint a Tiszteletbeli Nagykövet címet kezdetektől viselő Várkonyi Attila (DJ Dominique) és Csisztu Zsuzsa, valamint Gombos Edina, Demcsák Zsuzsa, Váczi Gergő és Till Attila műsorvezetők, Molnár Ferenc Caramel, Rúzsa Magdi, Király Viktor énekesek és Németh Lajos meteorológus, akiknek lelkiismeretes és folyamatos támogatásáért ezúton is köszönetet mond a vállalat vezetése és munkatársai.vissza
counter
00000011
counter

Gyermekeink jövőjéhez nagymértékben hozzájárulhat a klímasemlegesség is. A napelem egy remek választás akkor, ha magunknak szeretnénk megtermelni a szükséges energiát otthonunk ellátására.