menu footer
tegy content head

Hírek, események

2012. 10. 26.
RÚZSA MAGDI ÉS KIRÁLY VIKTOR EGYÜTT LÁTOGATTÁK MEG A SZENT LÁSZLÓ KÓRHÁZBAN KEZELT GYERMEKEKET

Énekes TEGY nagykövetek látogatták meg az Egyesített Szent István és Szent László kórházban kezelt daganatos beteg gyerekeket. A látogatásra a Létrehozó Tegyünk Együtt a Gyermekekért programjának keretein belül került sor.

Énekes TEGY nagykövetek látogatták meg az Egyesített Szent István és Szent László kórházban kezelt daganatos beteg gyerekeket. A látogatásra a Létrehozó Tegyünk Együtt a Gyermekekért programjának keretein belül került sor. Az idén november 4-ig tartó program során eddig már 6.037.080 forint gyűlt össze a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat számára, amit idén elsősorban a gyerekek és családjuk lelki rehabilitációjára fordítanak.

Magdi és Viktor a gyermekekért


Népszerű énekesek csempésztek vidámságot a Szent László Kórház Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályán kezelt gyerekek hétköznapjaiba. Rúzsa Magdi és Király Viktor a Tegyünk Együtt a Gyermekekért program nagyköveteiként látogatták meg az osztályokon kezelt gyermekeket.

„Sok emberen csak úgy átmegy ez a hír, átsiklik a fülén és nem gondolnak bele, hogy mennyire nehéz küzdeni ezekkel a betegségekkel, különösen a gyerekeknek” – mondta Rúzsa Magdi, aki első alkalommal látogatott el a Szent László klinikára.

 

Király Viktor visszatérő vendégnek számít az osztályokon, a gyerekek idén is nagy lelkesedéssel fogadták.

„Minden alkalommal megráz bennünket a klinikán kezelt gyermekekkel való találkozás; a korábban hatalmasnak tűnő személyes problémák is átértékelődnek az ilyen események után” – mondta Viktor. „Mivel sajnos a családomban is volt hasonló megbetegedés, ezért kötelességemnek érzem odaállni egy olyan program mellé, amely ilyen mértékben segíti a gyermekek rehabilitációját” – tette hozzá a TEGY program tiszteletbeli nagykövete.

 

A Szent László kórház különleges osztályai


„A csontvelő-transzplantáció az orvostudomány egyik csúcstechnológiája; egy igen komoly beavatkozás, ami tartós, hónapokig tartó kórházi kezeléssel és sajnos komoly halálozással is járhat” – mondta Dr. Kriván Gergely osztályvezető főorvos. „A beavatkozás a betegek és a szülők számára egyaránt nagy lelki és fizikai stresszt jelent, ezért a gyerekek által különösen szeretett hírességek látogatása sokat jelent az osztály lakóinak” – tette hozzá a főorvos.

Az osztályokon gyermekbetegek autológ és allogén transzplantációját végzik, családi és idegen donorral; csontvelői, perifériás és köldökvér őssejt graftok felhasználásával. Betegek az egész ország területéről, de kiemelten Budapestről, valamint Közép-, Dél- és Nyugat-Magyarországról érkeznek az osztályokra.

A látogatásra a Létrehozó Tegyünk Együtt a Gyermekekért programjának keretein belül került sor. Az idén november 4-ig tartó program során eddig már 6.037.080 forint gyűlt össze a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat számára. Az összeg legnagyobb részét idén a gyerekek és családtagjaik lelki rehabilitációjára fordítják.

 vissza
counter
00000011
counter

Gyermekeink jövőjéhez nagymértékben hozzájárulhat a klímasemlegesség is. A napelem egy remek választás akkor, ha magunknak szeretnénk megtermelni a szükséges energiát otthonunk ellátására.