menu footer
tegy content head

Hírek, események

2012. 10. 16.
OLIMPIKONOK LÁTOGATTAK MEG DAGANATOS BETEG GYERMEKEKET

Dombi Rudolf és Kökény Roland olimpiai bajnok kajakosok Dr. Csisztu Zsuzsa és DJ Dominique (Várkonyi Attila) TEGY Nagykövetekkel együtt látogatták meg a Tűzoltó utcai Gyermekklinika daganatos kisbetegeit.

A látogatásra a Létrehozó Tegyünk Együtt a Gyermekekért programjának keretein belül került sor. Az idén november 4-ig tartó program során eddig már 3.458.544 forint gyűlt össze a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat számára, amit a gyerekek egészséges klinikai táplálkozására és lelki rehabilitációjára fordítanak.

Aranyérmes olimpiai bajnokok lepték meg a daganatos betegséggel kezelt gyermekeket a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán. Dombi Rudolf és Kökény Roland olimpiai bajnok kajakpáros Dr. Csisztu Zsuzsa és DJ Dominique (Várkonyi Attila) társaságában csalt mosolyt látogatatásukkal és ajándékaikkal a gyerekek arcára.

                                 

„Örültünk a meghívásnak, de egyben kicsit tartottunk is attól, milyen lesz találkozni az aktív kezelés alatt álló gyermekekkel. Hatalmas élményt jelentett számunkra látni a gyerekek és szüleik erejét és eltökéltségét, ahogy felvették a harcot a betegséggel. Sokuk annyira élénk és eleven volt, hogy akár a jövő kajak-kenu bajnokai is köztük rejtőzhetnek” – mondták az olimpiai aranyérmes sportolók.

A Tegyünk Együtt a Gyermekekért programot évről évre neves művészek, közéleti személyiségek támogatják. Dr. Csisztu Zsuzsa egyike a leghűségesebb támogatóknak.

„Hamarosan többszörös anyukaként mindig elszorul a szívem, ha arra gondolok, hogy ilyen súlyos betegségek kapcsán mekkora küzdelmet kell megvívnia egy családnak. TEGY nagykövetként többször látogattam már el a gyermekklinikára, s nagyon jó látni, milyen gondoskodó légkör uralkodik az osztályokon s jó érzés tudni, hogy van lehetőségünk segíteni nekik” – mondta a egykori tornász bajnok sportriporter.

Csisztu Zsuzsa mellett DJ Dominque is a kezdetektől nagykövete a Létrehozó társadalmi támogató programjának.

„Orvos családból származom, ezért különösen figyelemmel kísérem ennek a szakmai területét is. 11 éve vagyok nagykövete a programnak, s ez alatt a 11 év alatt is jól látható a gyógyult gyerekek számának növekedése és a rehabilitációra fordított figyelem is, ami mindannyiunk számára nagy öröm. Ha pedig én személy szerint egy pici mosolyt is tudok csalni valakinek az arcára, kérdés nélkül lehet rám számítani” – mondta a népszerű lemezlovas.

 

 

Az idei „Tegyünk Együtt a Gyermekekért” program október 1-jén vette kezdetét és november 4-én zárul. Az ebben az időszakban értékesített gyümölcsös Könnyű és Finom termékek árából, az elmúlt évekhez hasonlóan, a Létrehozó 1 forintot ajánl fel a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat számára, amely 1 forintokból idén eddig 3.458.544 gyűlt össze. Az elmúlt 11 év során a TEGY program több mint 263 millió forinttal segítette a Hálózatot.

A támogatást a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat továbbra is részben a gyermekek egészséges klinikai táplálkozásra fordítja, de emellett kiemelt összeget fordítanak a daganatos betegségből gyógyult gyermekek és családjaik lelki rehabilitációjára.







vissza
counter
00000011
counter

Gyermekeink jövőjéhez nagymértékben hozzájárulhat a klímasemlegesség is. A napelem egy remek választás akkor, ha magunknak szeretnénk megtermelni a szükséges energiát otthonunk ellátására.