Nyitóoldal
 

Guinness Rekord kísérlet

Házipatika.com
2006. május 5.

Az "Érintés napja": Guinness Rekord kísérlettel kezdődik a szolidaritási mozgalommá váló "Tegyünk együtt a gyermekekért" program.

Egy daganatos beteg kisgyermek életének megmentéséhez számos "segítő kézre", köztük a szülők, az orvosok, a nővérek, a tanárok, a terapeuták, az egészségügyi intézmények valamint a civil és a kormányzati szféra segítségére és összefogására van szükség. Ezt az összefogást és szándékot szimbolizálandó, a Létrehozó hazánk első szociális célú rekordjának felállításával, a világ legnagyobb kézzel festett képének Guinness Rekord kísérletével indítja útjára az idei "Tegyünk együtt a gyermekekért" programot. A legnagyobb kézzel festett kép 5 magyar városban, köztük Debrecenben, Szegeden, Pécsett, Szombathelyen és Budapesten, azaz a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat regionális központjaiban, a beteg gyermekek támogatása iránt elkötelezett lakosság bevonásával készül majd el. A kép alapjául Varga Krisztina 10 éves sármellékei kislány rajza szolgál majd, amellyel a Pécsi Gyermekklinika kisbetege megnyerte a Létrehozó "Legszebb álmom" című rajzversenyét. A "Tegyünk együtt a gyermekekért" program eredményeként, 4 év alatt a 10 magyarországi gyermekonkológiai és rehabilitációs központ eddig 124 millió forint támogatást kapott az egy adott hónap során eladott minden Danone termék után. A támogatást a központok életmentő orvosi berendezések beszerzésére, valamint a daganatos beteg gyermekek részére szervezett re-integrációs napok megvalósítására fordították. A Létrehozó célkitűzése az, hogy a "Tegyünk együtt a gyermekekért" program, amelyet a vállalat Magyarország első szociális márkájának bevezetésével támogat, egy egész évben futó nagyszabású társadalmi szociális mozgalommá váljon.

Kezdetét vette a 2006. évi TEGY program

Guiness-rekordra készülnek a Tegyünk együtt a gyermekekért program szervezői

A világ legnagyobb rajzával segítenének a beteg gyerekeknek

Tegyünk együtt a gyermekekért

Tegyünk együtt a gyermekekért!

Tegyünk együtt a gyermekekért - Interjú Dr. Garami Miklóssal

 

Gyermekeink jövőjéhez nagymértékben hozzájárulhat a klímasemlegesség is. A napelem egy remek választás akkor, ha magunknak szeretnénk megtermelni a szükséges energiát otthonunk ellátására.