Életünk mosolyai

Életünk Mosolyai pályázat

A Danone Tejtermék Gyártó és Forgalmazó Kft. pályázatot hirdet a három, észak-alföldi hátrányos helyzetű kistérségben lévő általános iskolák számára olyan kisfilmek készítésére, amelyek életünk és mindennapjaink kisebb-nagyobb örömeit mutatják be a gyerekek szemszögéből.

részletes pályázati kiírás letöltése

Életünk mosolyai gyerekszemmel

Kirándulások, farsangok, nyári táborok vagy csak egy színes, vidám nap az iskolában - mind-mind mosolyt fakasztanak és örömöt csempésznek a gyerekek életébe. "Életünk mosolyai" címmel hirdetett pályázatot a Létrehozó az észak-alföldi hátrányos helyzetű kistérségekben lévő általános iskolák számára - a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közreműködésével. A "Tegyünk Együtt a Gyermekekért" társadalmi célú program keretében a két nyertes általános iskola minden egyes tanulója naponta egy joghurtot kanalazhat a 2014-2015-ös tanév hátralévő részében.

A pályázat keretében a gyermekek pedagógusaik segítségével készítették a kisfilmeket, amelyek életük és mindennapjaik kisebb-nagyobb örömeit mutatják be az ő szemszögükből. A pályázók szem előtt tartották a pályázat tematikáját, s a beérkezett kisfilmek mindegyike megkapó és egyedi hangulatú volt.

A pályázat nyertes iskoláit az újságírókból és a Tegyünk Együtt a Gyermekekért programban együttműködő szakmai és civil partnerszervezetek képviselőiből álló Média Klub tagjai választották ki. A nyertes általános iskolák: a hevesi Benedek Elek Általános Iskola és a tiszafüredi Kossuth Lajos Általános Iskola.

A tejtermék-támogatáson túlmenően a vállalat egészségnapot is szervez egy-egy alkalommal a nyertes oktatási intézményekben. A gyerekek - a pedagógusokkal együtt - játékos, interaktív egészségórákon vehetnek részt, ahol szinte észrevétlenül megtanulhatják a kiegyensúlyozott és változatos táplálkozás alapjait, valamint a napi rendszeres mozgáshoz is ötleteket kapnak, ami egyben örömforrást is jelenthet a számukra. Az interaktív órákhoz kapcsolódik az ismeretterjesztő kiállítást bemutató Egészségsátor, mely játékosan, de a tudomány szemszögéből megközelítve mutatja be az egészséges életmódot.

Nagyon köszönjük minden gyermeknek és pedagógusnak az értékes alkotásokat és gratulálunk a nyertes általános iskoláknak!

Életünk mosolyai:

Kisfilm szereplői és készítői: Baga Zsolt, Kálmán János Gyula, Kerepesi Gergő József, Madarász József István, Ónodi János, Péter Patrik, Rózsa János Ádám

Életünk mosolyai:

Kisfilm szereplői és készítői:
Készítették az iskola médiaszakkörének tagjai:
Bukta Tibor, Csesznok Zsolt, Kiss Erik, Lakatos Marcell, Nemes Ádám, Pózmán Tamás, Trembeczki Dávid
Szereplők: iskolánk diákjai

Életünk mosolyai:

Kisfilm szereplői és készítői: Szereplők:Tiszaszőlősi Általános iskola
Készítő és szerkesztő:Zobolyák András és Nagy Edina

Mosolyalbum:

Kisfilm szereplői és készítői: Szereplők: az iskola tanulói<br/>A kisfilm készítője Farkas Béla pedagógus

Vágyaink és álmaink:

Kisfilm szereplői és készítői: Somodiné Marczi Hedvig, Kassáné Hegedűs Sarolta és az iskola néhány tanulója

Életünk mosolyai:

Kisfilm szereplői és készítői: Szereplők: Tiszaszőlősi iskola tanulói
Szerkesztő és készítő: Zobolyák András & Nagy Edina

A MI HÁZUNK:

Kisfilm szereplői és készítői: Suliújság szakkör

Regisztráció

Az alábbi adatlapon adhatja meg a belépéshez szükséges személyes adatait.
A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Oktatási intézmény adatai

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Pályázat adatai

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Gyermekeink jövőjéhez nagymértékben hozzájárulhat a klímasemlegesség is. A napelem egy remek választás akkor, ha magunknak szeretnénk megtermelni a szükséges energiát otthonunk ellátására.