menu footer
tegy content head

A program 2012-ben

2011. 09. 26.
IDÉN 10. ÉVE SEGÍTI A LEUKÉMIÁS ÉS DAGANATOS BETEG GYERMEKEK REHABILITÁCIÓJÁT A „TEGY” PROGRAM

Művészek, közéleti és médiaszemélyiségek adják támogatásukat a Létrehozó által indított társadalmi célú programhoz


A programhoz a Tiszteletbeli Nagykövet címet kezdetektől viselő Várkonyi Attila (Dj Dominique) és Csisztu Zsuzsa mellett idén televízióból ismert személyiségek: Gombos Edina, Demcsák Zsuzsa, Váczi Gergő és Till Attila műsorvezetők, Molnár Ferenc Caramel, Rúzsa Magdi és Király Viktor énekesek, valamint Németh Lajos meteorológus adják támogatásukat, akikkel a TEGY születésnapi partiján együtt ünnepeltek a TEGY program támogatói és kedvezményezettjei.

A Létrehozó társadalmi célú programjának keretében az elmúlt 10 év során eddig összesen több mint 245 millió forint gyűlt össze, melyet az évente mintegy 2.000 leukémiás és daganatos beteg gyermek gyógyulását és rehabilitációját végző Magyar Gyermekonkológiai Hálózat 3 budapesti és 5 vidéki onkológiai központjának utalhatott át a Létrehozó Így az elmúlt évek támogatása összességében közel 10.000 beteg gyermek rehabilitációját segítette elő.

A TEGY program keretében indulhatott útnak 3 éve egy Klinikai Táplálkozási Program, mely a kezelés alatt lévő gyermekek egészséges klinikai táplálkozását támogatja. A 10., jubileumi program céljai idén sem változtak. A Klinikai Táplálkozási Program keretében, az összegyűlt összeg egy részéből, az elmúlt évekhez hasonlóan a bakonybéli Oktatási Centrum felépítését támogatja a program, míg a másik feléből új elemként egy Komplex Táplálkozási Protokoll kidolgozását valamint minden egyes klinikán egy Táplálkozási Team felállítását és folyamatos működtetését valósítja meg a Hálózat. A TEGY program idén is 6 héten keresztül, október 3-tól november 13-ig tart.

 counter
00000011
counter

Gyermekeink jövőjéhez nagymértékben hozzájárulhat a klímasemlegesség is. A napelem egy remek választás akkor, ha magunknak szeretnénk megtermelni a szükséges energiát otthonunk ellátására.