menu footer
tegy content head

A program története

2012. 10. 02.
A Tegyünk együtt a gyermekekért program története

A program története hosszú évekre nyúlik vissza. A Létrehozó magyarországi jelenlétének kezdetei óta támogat különböző alapítványokat és szociális kezdeményezéseket. 1999 óta, immár 12. éve, a vállalat olyan nagyszabású programokat valósít meg, amelyek egy adott területre koncentrálva segítik hatékonyan a hátrányos helyzetű vagy beteg gyermekek sorsának és életkörülményeinek javítását

„Tegyünk Együtt a Gyermekekért” 2011.: A daganatos beteg gyermekek támogatásáért
A jubileumi, 10. „Tegyünk Együtt a Gyermekekért“ program keretében a Létrehozó összesen 18.000.000 forintot utal át a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat részére. A program új eleme volt az olyan egységes, szakmai táplálási protokollok kidolgozása, amelyek segítik az orvosokat a daganatos és leukémiás betegséggel kezelt gyerekek megfelelő táplálásában a Magyarországon működő 9 gyermekonkológiai és rehabilitációs központban. Ezen kívül a TEGY program lehetővé tette Táplálási Team felállítását és folyamatos működtetését minden egyes gyermekonkológiai klinikán. A szakértői team-ek nemcsak a gyermekek egészséges táplálkozását segítik, de a szülőknek is tanácsokat nyújtanak a gyerekek otthoni étrendjének összeállításához.
A program 2010-ben
Az tavalyi „Tegyünk együtt a gyermekekért” programmal újabb jelentős állomásához érkezett a Létrehozó által útjára indított Klinikai Táplálkozási Program. A kezdeményezés égisze alatt a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat tagintézményei az elmúlt három évben megteremtették a daganatos beteg gyermekek kiegyensúlyozott klinikai táplálkozásának feltételrendszerét. 2010-ben, a mintegy 2.000 daganatos kisgyermeket kezelő hálózat tagintézményei egy Oktatási Centrumot hoztak létre a Bakonybélben, részben a „Tegyünk együtt a Gyermekekért” program keretében minden 2010. július 5. és augusztus 15. között eladott Könnyű és Finom termékből befolyó 1 forintokból, részben pedig pályázati forrásokból. A centrum a gyermekonkológus szakemberek és a szülők egységes szakmai irányelvek és protokollok szerinti képzését hivatott majd ellátni nemcsak a gyermek daganatos betegségek, de a beteg gyermekek kiegyensúlyozott klinikai táplálása terén is.

„Tegyünk együtt a gyermekekért” 2009.: A daganatos beteg gyermekek támogatásáért
A 11. alkalommal megrendezett TEGY program különlegessége az volt, hogy annak keretében a szervezők egy mesejátékot írtak ki a daganatos beteg gyermekek részére, a beérkezett mesékből pedig, Mesés Gyógyulás címmel egy mesejáték született. A 2009. évi TEGY programban összegyűlt 18 millió forint a Bakonybélben felépítendő Oktatási Centrum területének megvásárlásában segítette a magyarországi gyermekonkológiai és rehabilitációs központokat, a támogatást a Daganatos és Leukémiás Gyermekekért Országos Szövetségen keresztül juttatva el számukra.
„Tegyünk együtt a gyermekekért” 2008.: A daganatos beteg gyermekek támogatásáért
A Létrehozó, a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat és a kisbetegek 2008-ban együtt ünnepelhették meg a „Tegyünk együtt a gyermekekért” program fennállásának 10. évfordulóját. A jubileumi évben megvalósított program keretében a Létrehozó ismét elsősorban a gyermekek terápiás időszak alatti ill. a felépülését követően a táplálkozással kapcsolatos kialakult problémáit, az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozással kapcsolatos átfogó programokkal támogatott. 2008-ban a Tegyünk együtt a gyermekekért” programban 18 millió forint gyűlt össze.
„Tegyünk együtt a gyermekekért” 2007.: A daganatos beteg gyermekek támogatásáért
A Létrehozó a 2007-ben megvalósított Tegyünk együtt a gyermekekért program során kiemelt fontossággal kezelte a gyermekek terápiás időszak alatti ill. a felépülését követően a táplálkozással kapcsolatos kialakult problémáit. A program keretében a magyarországi gyermekonkológiai és rehabilitációs központok a daganatos beteg gyermekek részére kidolgozott, az egészséges, és kiegyensúlyozott táplálkozással kapcsolatos átfogó programokkal ill. az általános rehabilitációt szolgáló programokkal pályázhattak támogatásra. 2007-ben a Tegyünk együtt a gyermekekért” programban 31.826.018 forint gyűlt össze.
„Tegyünk együtt a gyermekekért” 2006: A daganatos gyermekek támogatásáért
A vállalat 2006-ban egy rendhagyó társadalmi kezdeményezést valósított meg. Budapest, Debrecen, Szeged, Pécs és Szombathely lakosainak bevonásával, Varga Krisztina 10 éves, sármellékei daganatos kislány rajzát felhasználva készítettük el a világ legnagyobb kézzel festett képét, amely nemcsak Guinness Rekord, de egyben az összefogás rekordja is lett. Az óriás műalkotás közel 5.000 lakos bevonásával, mintegy 100.000 kézlenyomattal készült el. A TEGY program a tavaly 35 millió forinttal segítette a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat munkáját.
„Tegyünk együtt a gyermekekért” 2005.: A daganatos beteg gyermekek támogatásáért
A Danone Tejtermék Gyártó és Forgalmazó Kft. 2005-ben is folytatta szociális támogató programját. Május hónapban a vállalat és segítői megkülönböztetett figyelmet szenteltek a daganatos beteg gyermekek ügyének. Nagy megtiszteltetés volt, hogy Zinedine Zidane a Danone Csoport jószolgálati nagykövete is támogatta a kezdeményezést. 2005-ben a Létrehozó 35 millió forintot adományozott a daganatos beteg gyermekek rehabilitációjára.
„Tegyünk együtt a gyermekekért” 2004.: A daganatos beteg gyermekek támogatásáért
A Danone Tejtermék Gyártó és Forgalmazó Kft. 2004-ben is megrendezte a „Tegyünk együtt a gyermekekért” programot a daganatos beteg gyermekek rehabilitációjának támogatása érdekében. Ebben az évben 37,8 millió forint gyűlt össze azokból az 1 forintokból, amelyet a Létrehozó a júniusban eladott minden egyes termék árából felajánlott. Az adomány egy nagyszabású Gálakoncert keretében került átadásra a 11 tagintézményből álló Magyar Gyermekonkológiai Hálózatnak.
„Tegyünk együtt a gyermekekért” 2003.: A daganatos beteg gyermekek támogatásáért
A Létrehozó 2003-ban is támogatta a daganatos beteg gyermekek rehabilitációját. A program hasonló módon valósult meg, azaz minden eladott tejtermék és ásványvíz után 1 forintot ajánlott fel a Létrehozó és a Magyarvíz Kft. Magyar Gyermekonkológiai Hálózat számára. 2003-ban nagyobb összeg, 28 millió forint volt a tervezett adomány, s a program során 2003. júliusában 28.109.799 forint gyűlt össze.
„Tegyünk együtt a gyermekekért” 2002.: A daganatos beteg gyermekek támogatásáért
2002 szeptemberében a Danone Csoport magyarországi tejtermék és vízgyártó vállalatai egy olyan országos programot indítottak útjára, amelynek keretében minden eladott tejtermék és ásványvíz után 1 forintot, de összesen legalább 20 millió forintot ajánlottak fel a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat daganatos gyermekbetegségek rehabilitációjával foglalkozó budapesti, valamint a miskolci, a debreceni, a szegedi, a pécsi, a szombathelyi és a bakonyszücsi onkológiai és rehabilitációs központok számára.


counter
00000011
counter

Gyermekeink jövőjéhez nagymértékben hozzájárulhat a klímasemlegesség is. A napelem egy remek választás akkor, ha magunknak szeretnénk megtermelni a szükséges energiát otthonunk ellátására.