TEGYÜNK EGYÜTT
A GYERMEKEKÉRT

EGÉSZSÉGES ÉLETMÓDRA
ÖSZTÖNZŐ PROGRAM

Magyarországon minden negyedik 7-14 éves korú gyermek túlsúlyos vagy elhízott, szabadidejüket legtöbbször a televízió és a számítógép előtt töltik, nem igazán élvezik a mozgás és a sport előnyeit-örömeit. Az érintett korcsoportba tartozó gyerekek többsége - a rossz táplálkozási szokások miatt - nem ismeri kielégítően a kiegyensúlyozott és változatos táplálkozás fő elemeit, illetve nem fogyaszt tejterméket rendszeres jelleggel.

A "Tegyünk Együtt a Gyermekekért" elnevezésű, egészséges életmódra ösztönző programot a Danone Tejtermék Gyártó és Forgalmazó Kft. azzal a céllal indította, hogy a 11-12 éves gyermekek játékos módon sajátíthassák el az egészséges életmód alapelveit, a kiegyensúlyozott életvitellel – beleértve a helyes táplálkozást, a megfelelő mennyiségű és minőségű testmozgást – kapcsolatos általános és speciális ismereteket, s egészségtudatos fiatalokká-felnőttekké váljanak.

Az idei év első félévében Budapesten Kőbányán, Debrecenben és Szegeden az Önkormányzatokkal és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Tankerületeivel szoros együttműködésben indítottuk el az oktatási programunkat, melyben több mint ezer budapesti, debreceni és szegedi általános iskolás, valamint közel száz pedagógus vett aktívan részt.

A 2013/14. tanévben is folytatjuk a kiegyensúlyozott életmódra ösztönző oktatási programot Debrecenben és Szegeden, valamint csatlakozott a programhoz Budapest XIV. kerülete, Pécs és Szombathely is – az Önkormányzatok és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Tankerületeinek támogatásával.

A program keretében a gyermekek megismerkedhetnek az egészséges táplálkozás fő elemeivel, megtudhatják, hogy mire kell figyelniük a kiegyensúlyozott étkezés kapcsán, és azt is, hogy mennyire fontos a testmozgás. Például azért is, hogy jobban teljesítsenek az iskolában és, hogy kirobbanó formában érezzék magukat nap, mint nap. A nyertes osztályok megismerhetik a joghurtgyártás folyamatát is, hiszen eljuthatnak a Danone budapesti friss tejtermékeket előállító gyárába és egy igazi magyar tejgazdaságba-tehenészetbe is.

Az egészségnevelő oktatási program oktatási részének kidolgozását hazai elismert szakmai szervezetek, többek között a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) bevonásával készítettük el, emellett a program megvalósításában szintén egy közismert és a gyermekekkel hosszú évek óta sikeresen foglalkozó civil szervezet, a GYEP Alapítvány (Gyermekek Egészségnevelő Prevenciós Alapítványa) van a segítségünkre.

A Tegyünk Együtt a Gyermekekért oktatási program lépései

Az oktatási programunkat egy szakmai rendezvénnyel indítjuk 2013 szeptemberében: 5. osztályos osztályfőnököknek, iskolaigazgatóknak, egészségtan és rekreáció szakos tanároknak szervezünk szakmai tréninget, melynek során a részt vevők szakemberektől kapnak ajánlásokat az egészséges életmód hatékony, interaktív tanításához. A pedagógusok munkáját segíti a hasznos tanácsokat és gyakorlati útmutatókat tartalmazó tanári kézikönyv, mely hozzájárul a Nemzeti Alaptantervben megfogalmazott egészséges életmód tanításához is.

Az 5. osztályos gyerekek játékos, ismeretterjesztő órák keretében az egészséges táplálkozással és életmóddal kapcsolatban hallhatnak lényeges információkat, interaktív formában. A gyerekek nyelvén íródott "Mi van a tányéron?" című munkafüzetből nemcsak a diákok, hanem még a szüleik is sok-sok egészséges témával ismerkedhetnek meg alaposabban.

Az interaktív órákhoz kapcsolódik az Egészségsátrunk, mely játékosan, de a tudomány szemszögéből megközelítve mutatja be az egészséges életmódot. Többek között a mágneses táplálkozási piramison a gyerekek megkereshetik az egyes élelmiszertípusok helyét, az interaktív kvízjátékban érdekes kérdéseket-válaszokat találnak szervezetünk felépítésével, immunrendszerünkkel és a táplálkozással kapcsolatban, játékos kisfilmünk pedig bemutatja a táplálék útját az emberi testben.

"Nagy lépésekkel az egészség felé" címmel lépésszámlálási versenyt hirdetünk meg az 5. osztályosok körében, melynek során a diákok játékos formában megtudhatják, vajon hány lépést tettek meg közösen egy hét alatt.

"Ezt jól kifőztétek! – Egészségesen finomat!" címmel gasztronómiai pályázatra is sor kerül, melynek során háromfogásos egészséges menüsorral pályázhatnak a részt vevő osztályok. A gyerekek olyan ételsorral nevezhetnek, melynek két kiemelten fontos alapanyaga a tejtermék és a zöldség-gyümölcs.

Kirándulásokat szervezünk egy-egy magyar tehenészetbe, ahol a gyerekek megismerhetik egy tejgazdaság mindennapjait, testközelből láthatják a friss tej fejését, minőségi ellenőrzését, tárolását és szállításának módját. A látogatásokon a lépésszámlálási verseny első három helyezett osztálya (összesen három osztály) vehet majd részt.

Látogatásokat szervezünk a Danone Kft. budapesti friss tejtermékgyártó üzemébe, mely üzem közel 20 éve hazai gyártóműhelye a Danone magyar tejtermékeinek, s ahol a gyerekek megismerhetik a joghurtgyártás kulisszatitkait és elkészíthetik saját álomjoghurtjukat is. A látogatásokon a gasztronómiai pályázat első három helyezett osztálya (összesen három osztály) vehet majd részt.

TEGY története

Idén 15. alkalommal indul útjára a Danone Kft. "Tegyünk Együtt a Gyermekekért" társadalmi célú programja. A vállalat az 1999-ben elindított keretprogramja égisze alatt valósítja meg a vállalat társadalmi célú támogató kezdeményezéseit. Ezen eltelt időszak alatt a cég összesen 305 millió forint támogatást nyújtott, ezen belül több mint 274 millió forinttal segítette a magyarországi gyermek-onkológiai és rehabilitációs központok által kezelt daganatos beteg gyermekek rehabilitációját és egészséges klinikai táplálkozásukat segítő programok megvalósítását.

2013-ban a TEGY program keretében a Danone Kft. egy új területen célozza erősíteni társadalmi tevékenységét. A vállalat - az egészséges életmódot és táplálkozást támogató küldetésével összhangban - a kiegyensúlyozott életmódra ösztönző oktatási programot indít el több hazai nagyvárosban. A TEGY egészséges életmód oktatási program megújult honlappal várja a gyerekeket, pedagógusokat, szülőket. A TEGY társadalmi célú program elmúlt 14 évi tevékenységéről a 2012.tegy.hu oldalon olvashatnak.

Nagy lépésekkel az egészség felé

Megmértétek már, hogy hány lépést tesztek meg az iskoláig? És azt, hogy hány lépést tesztek meg 1 nap alatt? Mit tippeltek, hány lépést tesz meg az osztályotok együtt 5 nap alatt? Ismeritek a lépésszámlálót? Használtátok már? Ha nem...

Most itt a lehetőség! Vegyetek részt a Danone Kft. lépésszámlálási versenyén és megtudhatjátok, valóban mennyit mentek öt nap alatt! Ha ügyesek vagytok, és az osztályotok nyer, ellátogathattok egy hazai tejgazdaságba, ahol még a frissen fejt tejet is megkóstolhatjátok.

részletes pályázati kiírás letöltése


Ezt jól kifőztétek! Egészsétek! ?

Szeretnétek kipróbálni magatokat miniséfként? Szoktatok otthon sütni-főzni anyával vagy a nagymamával? Szeretitek a joghurtot, kefirt, tejfölt és az ebből készült finomságokat?

Vegyetek részt a Danone Kft. gasztropályázatán és nyerjetek az osztályotoknak egy budapesti joghurtgyár-látogatást, ahol elkészíthetitek a saját álomjoghurtotokat!

részletes pályázati kiírás letöltése

Eredményhirdetés

EZT JÓL KIFŐZTÉTEK! - EGÉSZSÉGESEN FINOMAT!

Túrós kiscsibék, Tandori fűszeres karaj fokhagymás joghurtágyon, Töltött cukkini, Őszibarackos joghurttorta és még sorolhatnánk a finomabbnál finomabb ételeket, amelyek láttán és a receptek áttanulmányozása után rögtön megéheztünk. :-)

Hihetetlen, fantasztikus, csodálatos, lenyűgöző "ételköltemények" és menüsorok születtek, melyeket kreativitásról, lelkesedésről, csapatmunkáról tanúskodó fotók és kisfilmek illusztráltak.


Ezúton is szeretnénk megköszönni azt a sok-sok energiát és ügyes munkát, ami a gasztronómiai pályázatunkat kísérte. Rendkívüli teljesítményt nyújtottak a gyerekek – az osztályfőnökök és nem egy esetben a szülők közreműködésével. A beérkezett sok-sok menüsor mindegyike egytől egyig fantasztikus volt, ami bizony nehéz döntés elé állította a zsűrit.

Zentai Andrea osztályvezető dietetikus, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet munkatársa, Hutvágner Dia gasztroblogger, a Gasztrozseni szerkesztője, Wessely Márta gasztroblogger, a Mirelle konyhája szerkesztője, Gianni Annoni televíziós műsorvezető, vendéglőtulajdonos és Katus Attila sportoló, életmód tanácsadó egyhangúan megszavazta, hogy – a kiváló és színvonalas remekművek láttán – minden pályázó osztály nyerjen, valamint két osztály megosztott harmadik helyen végzett.

A zsűri a menüsorok értékelésénél a következő szempontokat vette figyelembe:
- a menüsor többségében valóban egészséges ételeket tartalmazzon
- az ételek elkészítésében a gyerek is aktívan részt vegyenek
- csapatmunka
- az ételek valóban tartalmazzanak tejtermékeket.

A zsűri döntése alapján a következő helyezések születtek:

  1. helyezett: Gyalogkakukk, a Szegedi Tisza-parti Általános Iskola 5.b osztályának csapata
  2. helyezett: Szegedi Dózsások, a Szegedi Dózsa György Általános Iskola 5.a osztályának csapata
  3. helyezett holtversenyben: harminCegy, a budapesti Herman Ottó Általános Iskola 5. c osztályának csapata és a Vitamanók, a budapesti Jókai Mór Általános Iskola 5. a osztályának csapata

A nyertes osztályok még ebben az évben látogatást tesznek a Danone Tejtermék Gyártó és Forgalmazó Kft. budapesti gyárába, ahol évente több ezer tonna friss tejtermék készül.

A résztvevők megismerkednek a joghurtgyártás kulisszatitkaival, megtudhatják, hogyan készül a közel száz különböző ízesítésű, típusú és méretű élőflórás, savanyított tejtermék és tejdesszert, továbbá milyen élelmiszerbiztonsági, minőségellenőrzési és gyártási folyamatokon haladnak keresztül a készülő termékek – az extra minőség és a magas színvonal biztosítása érdekében.

A program különlegessége, hogy a gyerekek és a pedagógusok megtervezhetik és el is készíthetik saját álomjoghurtjukat.

S milyen meglepetéssel szolgálunk a többi pályázó osztálynak?

A meghirdetett három fődíj (joghurtgyár-látogatás) mellett minden pályázó osztálynak, melyek nem nyertek, meglepetéssel szolgálunk: szeretettel meghívunk mindenkit egy közös mozizásra.

A fődíjat megnyert osztályokon kívül minden debreceni, pécsi és szegedi pályázó osztály a Cinema City hálózatába és minden budapesti pályázó osztály a Sugár Moziba szóló ajándékutalványt kap.

Szeretettel gratulálunk a nyertes csapatoknak, minden versenyző osztálynak és pedagógusnak!

A fődíj nyertes osztályának osztályfőnökeit telefonon és e-mailben, a többi pályázó osztály osztályfőnökét e-mailben értesítjük a nyeremények részleteivel kapcsolatban.


NAGY LÉPÉSEKKEL AZ EGÉSZSÉG FELÉ

55 862 723 - fantasztikus! Ennyi lépést tettetek meg összesenaz október 7-11-ig tartó lépésszámlálási versenyen. Gratulálunk!

A feltöltött lépésszámok alapján szinte pillanatok alatt kiderült, hogy melyik ötödikes osztály lépett a legtöbbet közösen a programban részt vevő budapesti, debreceni, pécsi, szegedi és szombathelyi általános iskolákban.

A verseny rávilágított arra, hogy a gyerekek rendkívül sok lépést tesznek meg egy-egy nap, különösen, ha testnevelés órájuk van vagy edzésre járnak. Egy-egy gyerkőc 10-15 ezer vagy akár ennél is több, nem egy esetben 20 ezer lépést tett meg egy nap. A verseny végén 2,5 - 2,7 millió lépésszámot is feljegyzett egy-egy osztály.

S hogy kik a lépésszámlálási verseny nyertesei?

Budapesten a Menő-manók csapata nyert. A Budapest XIV. kerületi Munkácsy Mihály Általános Iskola 5.a osztályosai összesen 2 689 230 lépést tettek meg öt nap alatt.

Debrecenben a Fürge mókusok csapata nyert. A Debreceni Szoboszlói úti Általános Iskola 5.b osztályosai összesen 2 645 978 lépést tettek meg öt nap alatt.

Pécsett a Kenguruk csapata nyert. A Pécsi Kovács Béla Általános Iskola 5.a osztályosai összesen 2 068669 lépést tettek meg öt nap alatt.

Szegeden a Fitnesz bocik csapata nyert. A Szegedi Zrínyi Ilona Általános Iskola 5.a osztályosai összesen 2 115 000 lépést tettek meg öt nap alatt.

Szombathelyen a Paragvári 5.e csapata nyert. A Szombathelyi Paragvári utcai Általános Iskola 5.a osztályosai összesen 1 513 331 lépést tettek meg öt nap alatt.

S hogy mit nyertek a legtöbb lépést megtett osztályok?

A nyertes osztályok még ebben az évben látogatást tesznek korszerű tehenészetekben- tejgazdaságokban, a Danone Kft. magyarországi partnereinél. Budapestről, Pécsről és Szegedről a lajosmizsei Szabó tanyára, Debrecenből a jászberényi Agro-Lehel Kft-hez és Szombathelyről a Kisalföldi Mezőgazdasági Zrt. nagyszentjánosi telepére látogatnak el a nyertes osztályok.

A kirándulások során a gyerekek és a pedagógusok megismerkedhetnek a tehenészetek mindennapjaival, a tejelő szarvasmarhák tenyésztésével, a legmodernebb technológiákkal, figyelemmel kísérhetik a fejés mozzanatait, s megkóstolhatják a frissen lefejt tejet is.

Szeretettel gratulálunk a nyertes csapatoknak, minden versenyző osztálynak és pedagógusnak!

A nyerteseket telefonon és e-mailben értesítjük a nyeremények részleteivel kapcsolatban.

Az összesített eredményeket a lépésszámokról itt töltheted le

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Ide kerül a szöveg

Adatvédelmi elveink

Jelen szabályok kialakításakor a Danone Kft. különös tekintettel vette figyelembe az 1992. évi LXIII. törvény a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról, az 1998. évi VI. törvény az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, Strasbourgban, 1981. január 28. napján kelt Egyezmény kihirdetéséről rendelkezéseit, illetőleg az "ONLINE PRIVACY ALLIANCE" ajánlásait.

A Danone Kft. tiszteletben tartja és védi a azon ügyfelek, érdeklődők magántermészetű adatait, akik a Honlapon keresztül kapcsolatba kerülnek vele.

Általánosságban adott a lehetőség, hogy a danone Kft. www.tegy.hu internetes oldalain bárki anélkül böngésszen, hogy előtte személyes információkat kellene megadnia. Vannak azonban olyan szolgáltatásaink melyek igénybe vételéhez információra van szükségünk Önről. Ezeket az információkat egyrészt statisztikai célokra, másrészt adatgyűjtésre használjuk fel.

Az Ön által megadott személyes adatokat Danone Kft. további értékesítési akcióink során az Ön informálására használjuk fel, míg bizonyos adatok kizárólag látogatottsági-statisztikai célokat szolgálnak.

A Danone Kft. kötelezettséget vállal arra, hogy jelen Honlapját látogató felhasználók adatait harmadik félnek soha, semmilyen körülmények között nem szolgáltatja ki, és az adatokat a fenti törvényeket, jogszabályokat és ajánlásokat minden esetben szem előtt tartva kezeli."

Jogi feltételekA DANONE KFT. "NAGY LÉPÉSEKKEL AZ EGÉSZSÉG FELÉ"
LÉPÉSSZÁMLÁLÁSI VERSENYÉNEK
RÉSZVÉTELI SZABÁLYZATA


1. A Pályázat Szervezője

A "Nagy lépésekkel az egészség felé" elnevezésű lépésszámlálási verseny (a továbbiakban: "Verseny") szervezője a DANONE Tejtermék Gyártó és Forgalmazó Kft. (székhely: 1106 Budapest, Keresztúri út 210.), a továbbiakban: "Szervező".
A Pályázat lebonyolítója a Szervező megbízásából eljáró MECHungary Kft.(székhelye: 1123 Budapest, Alkotás u 53., adószáma: 12158485-2-44, cégjegyzékszáma:01-09-560385, képviseli: Gulyás János ügyvezető), a továbbiakban: "Lebonyolító".


2. Részvételi Feltételek

2.1. A Versenyen kizárólag a Danone Tegyünk Együtt a Gyermekekért" egészséges életmódra ösztönző programjában (a továbbiakban: Program") részt vevő, a 2.2. pontban felsorolt 6 (hat) budapesti, 6 (hat) debreceni, 6 (hat) pécsi, 6 (hat) szegedi és 6 (hat) szombathelyi alapfokú nevelési-oktatási intézménynek (a továbbiakban: Általános Iskola) a 2013/14. tanév szerinti 5. osztályai indulhatnak (a továbbiakban: "Pályázó"), amennyiben

(a) a Verseny címének megfelelően a Szervezőtől ajándékba kapott lépésszámláló eszközöket a verseny ideje, 2013. október 7-11. között 5 napon keresztül használja. Félidő elteltével, azaz 2,5 nap után a Pályázó összeadja a nála lévő lépésszámlálók kijelzőin mutatott adatokat, majd a regisztrációt követően az összesített lépésszámot feltölti a program hivatalos honlapjára (www.tegy.hu). Így a verseny hetében minden Pályázó egy alkalommal láthatja, hogy a versenyben részt vevő többi Pályázó addig az időpontig összesen hány lépést tett meg.

Az 5. nap elteltével, a verseny végén a Pályázó ismét összeadja a nála lévő lépésszámlálók kijelzőin mutatott adatokat, majd fényképet készít, melyen a Pályázónál lévő összes lépésszámláló eszköz kijelzője látszik. A Pályázó feladata az összesített lépésszám és a fotó feltöltése a www.tegy.hu oldalra.

(b) a Versenyre való regisztráláskor a Pályázó megadja az elérhetőségeit (Általános Iskola neve, postacíme, a Pályázó 5. osztály pontos megjelölése, kapcsolattartásra megadott e-mail cím),

(c) a Versenyre való regisztráláskor a Pályázó egyben elfogadja a jelen részvételi szabályzatban (a továbbiakban: "Szabályzat") leírt valamennyi feltételt.

A Versenyen való részvétel semmilyen nevezési díjhoz nem kötött.

2.2. A Versenyen a következő Általános Iskolák 5. osztályai mint Pályázók nyújthatnak be Pályaművet:

(a) Budapest: Herman Ottó Általános Iskola (1149 Budapest., Egressy út 69.), Jókai Mór Általános Iskola (1145 Budapest, Erzsébet királyné útja 35-37.), Liszt Ferenc Általános Iskola (1146 Budapest, Hermina út 23.), Munkácsy Mihály Általános Iskola (1142 Budapest, Csáktornya park 1.) Városligeti Általános Iskola (1146 Budapest, Hermina út 9-15.), Zuglói Hajós Alfréd Általános Iskola (1142 Budapest, Ungvár u. 36.)

(b) Debrecen: Szoboszlói úti Általános Iskola (4031 Debrecen, Szoboszlói u. 3.), Bocskai István Általános Iskola (4029 Debrecen, Munkácsi u. 4.), Kinizsi Pál Általános Iskola (4028 Debrecen, Kuruc u. 32-42.), Hunyadi János Általános Iskola (4028 Debrecen, Zákány u. 5.), Karácsony Sándor Általános Iskola (4034 Debrecen, Komáromi Csipkés Gy. tér 9.), Fazekas Mihály Általános Iskola (4025 Debrecen, Vásáry I. u. 10.)

(c) Szeged: Béke Utcai Általános Iskola (6722 Szeged, Béke u. 7-9.), Dózsa György Általános Iskola (6721 Szeged, Szt. György tér 7.), Gregor József Általános Iskola (6726 Szeged, Fő fasor 61.), Rókusi Általános Iskola (6724 Szeged, Kossuth L. sgt. 37.), Tisza-parti Általános Iskola (6726 Szeged, Csanádi u. 4-6.), Zrínyi Ilona Általános Iskola (6722 Szeged, Mérey u. 3.)

(d) Pécs: Belvárosi Általános Iskola (7621 Pécs, Megye u. 15.), Jókai Mór Általános Iskola (7622 Pécs, Jókai u. 49.), Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskola (7632 Pécs, Aidinger János u. 41.), Mecsekaljai Iskola – Kovács Béla Általános Iskola (7634 Pécs, Pázmány Péter u. 27.), Megyervárosi Általános Iskola – Testvérvárosok tere 1. (7633 Pécs, Testvérvárosok tere 1.), Megyervárosi Általános Iskola – Anikó utcai Általános Iskolája (7632 Pécs, Anikó utca 1.)

(e) Szombathely: Derkovits Gyula Általános Iskola (9700 Szombathely, Bem J. u. 7.), Dési Huber István Általános Iskola (9700 Szombathely, Kőrösi Csoma Sándor u. 5.), Gothard Jenő Általános Iskola (9700 Szombathely, Benczúr Gy. u. 10.), Neumann János Általános Iskola (9700 Szombathely, Losonc u. 1.), Paragvári Utcai Általános Iskola (9700 Szombathely, Paragvári u. 2.), Reguly Antal Általános Iskola (9700 Szombathely, Rákóczi F. u. 79.)

2.3. Egy Pályázó a Pályázat időtartama alatt kizárólag két alkalommal töltheti fel a lépésszámlálási adatokat a www.tegy.hu honlapra, azonos Általános Iskolában tanuló minden 5.-es osztály azonban külön-külön Pályázónak minősül és jelentkezhet a Versenyre. A Pályázó felelős azért, hogy kizárólag olyan adatokat töltsön fel, amelynek felhasználásával kapcsolatos jogosultságokkal, különösen a felhasználási jogok Szervezőre való átruházásának jogával korlátozás nélkül rendelkezik.

2.4. A Versenyből ki vannak zárva a Szervező és a Lebonyolító alkalmazottai, valamint e személyeknek a Ptk. 685.§-a b.) pontja szerinti közeli hozzátartozói, valamint a Verseny lebonyolításában részt vevő egyéb közvetlen közreműködők és azok közeli hozzátartozói.

2.5. A Pályázók a Versenyre való regisztráláskor megadott e-mail cím alapján kerülnek azonosításra, így az e-mail cím esetleges változásaiból eredő, a Szervező érdekkörén kívül eső technikai problémákért (különösen, de nem kizárólag e-mail cím törlése, elérhetetlensége), illetve az e-mail postafiók használat jogosultságából fakadó vitákkal kapcsolatban Szervezőt, illetve a megbízásából eljáró Lebonyolítót semmilyen felelősség nem terheli. A Szervező a nem valós adatokat megadó résztvevőket automatikusan kizárja a Versenyből.

2.6. A Versenyre való regisztráláskor a Pályázó tudomásul veszi, hogy a Szervező technikai infrastruktúrájának tartalma, teljesítménye, üzenet- és adatátviteli, valamint válaszadási sebessége a kiszolgáló technológia függvénye, és ezáltal ezeket kedvezőtlenül befolyásolhatja olyan, a Szervezőn kívülálló tényező, mint például (de nem kizárólagosan) kapcsolati hiba, a szerver számítógépek teljesítménye, a hálózati leterheltség, a hálózati torlódás, a lefedettség, valamint a biztonságos hálózati kapcsolat fenntartása. A Szervező és a Lebonyolító az e bekezdésben írtakból fakadó mindennemű felelősséget kizár.

2.7. A Versenyből – a Szervező megítélése alapján – kizárásra kerülhetnek azok a Pályázók, akik a Verseny szellemével ellentétesen vesznek részt a Versenyben, azzal a céllal, hogy a nyerési esélyeiket bármely megtévesztő magatartással megnöveljék. Ilyen személyeknek minősülnek továbbá azok a Pályázók, akik nem valós adatokkal vagy nem saját teljesítményük eredményeképpen létrejött lépésszámlálási adatokkal vesznek részt a Versenyen abból a célból, hogy tisztességtelenül növeljék a saját nyerési esélyeiket. A Szervező fenntartja magának a jogot arra, hogy amennyiben valamely Pályázó részéről a Verseny szellemével bármilyen módon összeférhetetlen vagy azt sértő magatartást tapasztal vagy ennek megalapozott gyanúja felmerül, úgy a Pályázót azonnali hatállyal kizárja a Pályázatból.


3.
A Verseny Időtartama

A Verseny ideje 2013. október 7. 00:00 órától október 11. 24:00 óráig tart, az adatokat a www.tegy.hu honlapra lehet feltölteni, az ezt követően beérkezett adatok nem kerülnek értékelésre.


4.
A Verseny értékelése és a Nyeremények

4.1. A Versenyre beküldött adatokat a Szervező különböző szakterületein dolgozó munkatársaiból és a Programban részt vevő szakmai partnereiből álló zsűri 2013. október 16. napjáig értékeli (a továbbiakban: Eredményhirdetés"), majd városonként 1 (egy), összesen 5 (öt) Pályázót sorsol ki nyertesnek. A Pályázók a következő nyereményre (a továbbiakban:Nyeremény") válnak jogosulttá: látogatás egy magyar tejgazdaságban, a Szervező egyik partnerénél, melynek során a résztvevők bepillanthatnak a tejtermelés és a szarvasmarha-állomány, a fejőház és a tejkezelő mindennapjaiba, s megkóstolhatják a frissen lefejt tejet is.

4.2. A nyertes Pályázókat a Szervező vagy a Lebonyolító az általuk a Versenyre való regisztráláskor megadott e-mail címen az Eredményhirdetéstől számított 5 munkanapon belül értesíti és közli velük a Nyeremények igénybevételével kapcsolatos részleteket.

4.3. A Nyeremény másra át nem ruházható, illetve készpénzre át nem váltható.

4.4. Amennyiben a nyertes Pályázó bármely okból a Nyereményét nem veszi igénybe, vagy arra nem jogosult a jelen Szabályzatban írtak szerint, úgy a Szervező a 4.1. pont szerinti értékelés alapján újabb Pályázó(ka)t sorsol ki.

4.4. A Nyeremény igénybevételével kapcsolatos közvetlen költségeket (pl. helyszínre való utazás költsége, tejgazdaság-látogatással összefüggő költségek) a Szervező fedezi.


5. Információ a Versenyről

5.1.
A Pályázatról részletes információk a www.tegy.hu weboldalon érhetők el, illetve a Lebonyolító következő elérhetőségein kérhetők:

Pusztay Gabriella
MEC Hungary Kft.
E-mail: [email protected]
Tel.: 06-20-9458-719

5.2. A résztvevők a Versennyel és a Nyereményekkel kapcsolatos további információért, ideértve a részletes Szabályzat ismertetését is, hívhatják a 06-40-44-11-44-es telefonszámot munkanapokon; hétfőtől péntekig, 10:00 és 17:00. óra között a Verseny időtartama alatt. A hívás díja: a szolgáltató alapdíjas tarifája szerint kerül számításra, amelynek költsége a hívó felet terheli.


6. Adatok kezelése, hozzájáruló nyilatkozatok

6.1.
A jelen Versenyben történő részvétellel kapcsolatos adatszolgáltatás önkéntes. A Szervező a Pályázókkal kapcsolatban személyes adatokat nem gyűjti és nem kezeli, ugyanakkor a Pályázók a Versenyre való regisztráláskor tudomásul veszik, és kifejezetten hozzájárulnak ahhoz, hogy

a) a Szervező és a Lebonyolító a Versenyre való regisztráláskor a Pályázó által megadott adatokat a Versennyel és a Nyeremények igénybevételével összefüggésben, kapcsolattartás és adminisztráció céljából kezelje;b) a nyertes Pályázók nevét és címét, valamint a nyertes 5. osztályok megjelölését a Szervező és/vagy Lebonyolító minden további feltétel és ellenérték nélkül, kizárólag a Versennyel kapcsolatosan nyilvánosságra hozza, ide értve különösen a www.tegy.hu weboldalon való közlést is;

c) amennyiben a kiskorú résztvevők törvényes képviselői ahhoz hozzájárulnak, úgy a Nyeremény átadása/igénybevétele során farmlátogatásokon a nyertes osztályok tagjairól kép- és hangfelvételek készüljenek, melyeket a Szervező honlapjain jogosult nyilvánosságra hozni és szabadon felhasználni;

d) részvételükkel minden tekintetben, kifejezetten elfogadják a jelen Szabályzat minden rendelkezését.


7. Vegyes rendelkezések

7.1.
A Versenyre való regisztráláskor megadott adatok hiányosságáért/hibájáért (pl. névelírás, címelírás, téves vagy nem valós adat feltüntetése stb.) és emiatt a Nyeremény átadásának elmaradásáért vagy késedelméért sem a Szervező, sem a Lebonyolító semmilyen felelősséget nem vállalnak.

7.2. Amennyiben a nyertes Pályázó Nyereményét a 4.2. pont szerint egyeztetett időpontban és feltételek szerint nem veszi igénybe, azt a továbbiakban a Szervezőtől nem követelheti.

7.3. A Szervező, illetve a Lebonyolító kizárják a felelősségét minden, a www.tegy.hu szerverét ért külső, ún. SQL támadások estére. Tehát amennyiben a szervert ért támadás folytán a Pályamű a Szervezőhöz nem érkezik be vagy a Pályázó téves üzenetet kap a Nyereményt, vagy nyertes/nem nyertes státuszát stb. illetően, úgy ezen esetekre a Szervező, illetve a Lebonyolító semminemű felelősséget nem vállalnak. Ha a Pályázónál a Pályamű elküldése közben a webes és/vagy a mobil kapcsolat (bármely okból) megszakad, úgy az adatok esetleges elvesztéséért a Szervező, illetve a Lebonyolító semmilyen felelősséget nem vállalnak.

7.4. A jelen Versenyre és Szabályzatra irányadó jog a magyar jog.

7.5. A Szervező fenntartja a jogot, hogy a Verseny feltételeit tartalmazó jelen Szabályzatot indokolás nélkül bármikor módosítsa, ide értve a Verseny megszüntetését is. Az erre vonatkozó tájékoztatást a Szervező a Verseny egyéb közleményeivel azonos nyilvánosságot biztosítva közzéteszi.


Budapest, 2013. szeptember 30.

DANONE Tejtermék Gyártó és Forgalmazó Kft.

SzervezőA DANONE KFT. "EZT JÓL KIFŐZTÉTEK! – EGÉSZSÉGESEN FINOMAT!"
GASZTRONÓMIAI PÁLYÁZATÁNAK
RÉSZVÉTELI ÉS JÁTÉKSZABÁLYZATA


1. A Pályázat Szervezője

Az "Ezt jól kifőztétek! – Egészségesen finomat!" elnevezésű gasztronómiai pályázat (a továbbiakban: "Pályázat") szervezője a DANONE Tejtermék Gyártó és Forgalmazó Kft. (székhely: 1106 Budapest, Keresztúri út 210.), a továbbiakban: "Szervező".
A Pályázat lebonyolítója a Szervező megbízásából eljáró MECHungary Kft.(székhelye: 1123 Budapest, Alkotás u 53., adószáma: 12158485-2-44, cégjegyzékszáma:01-09-560385, képviseli: Gulyás János ügyvezető), a továbbiakban: "Lebonyolító".


2. Részvételi Feltételek

2.1. A Pályázaton kizárólag a Danone "Tegyünk Együtt a Gyermekekért" egészséges életmódra ösztönző programjában (a továbbiakban: "Program") részt vevő, a 2.2. pontban felsorolt 6 (hat) budapesti, 6 (hat) debreceni, 6 (hat) pécsi, 6 (hat) szegedi és 6 (hat) szombathelyi alapfokú nevelési-oktatási intézménynek (a továbbiakban: Általános Iskola) a 2013/14. tanév szerinti 5. osztályai indulhatnak (a továbbiakban: "Pályázó"), amennyiben

(a) a Pályázat címének megfelelően háromfogásos menüsort készítenek, melyben a következő ételek szerepelnek: egy egészséges előétel vagy leves, egy főétel és egy desszert. Fontos, hogy mindegyik étel alapanyaga egy-egy tejtermék – például joghurt, tejföl, kefir stb. –, valamint gyümölcs és/vagy zöldség. A menüsor elkészítése után Pályázó fényképet vagy videofelvételt készít, majd kreatív nevet ad az ételsorának (a továbbiakban: Pályamű), és

(b) a Pályaművet a 3. pontban írt időtartam alatt a program hivatalos honlapjára, a www.tegy.hu honlapra feltöltik, a regisztrációt követően, és

(c) a Pályamű beküldésével egyidejűleg megadják a Pályamű címét, valamint a Pályázó elérhetőségeit (Általános Iskola neve, postacíme, a Pályázó 5. osztály pontos megjelölése, kapcsolattartásra megadott e-mail cím),

(d) a Pályamű beküldésével egyben elfogadják a jelen játékszabályzatban (a továbbiakban: "Játékszabályzat") leírt valamennyi feltételt.

A Pályázaton való részvétel semmilyen nevezési díjhoz nem kötött.

2.2. A Pályázatban a következő Általános Iskolák 5. osztályai mint Pályázók nyújthatnak be Pályaművet:

(a) Budapest: Herman Ottó Általános Iskola (1149 Budapest., Egressy út 69.), Jókai Mór Általános Iskola (1145 Budapest, Erzsébet királyné útja 35-37.), Liszt Ferenc Általános Iskola (1146 Budapest, Hermina út 23.), Munkácsy Mihály Általános Iskola (1142 Budapest, Csáktornya park 1.) Városligeti Általános Iskola (1146 Budapest, Hermina út 9-15.), Zuglói Hajós Alfréd Általános Iskola (1142 Budapest, Ungvár u. 36.)

(b) Debrecen: Szoboszlói úti Általános Iskola (4031 Debrecen, Szoboszlói u. 3.), Bocskai István Általános Iskola (4029 Debrecen, Munkácsi u. 4.), Kinizsi Pál Általános Iskola (4028 Debrecen, Kuruc u. 32-42.), Hunyadi János Általános Iskola (4028 Debrecen, Zákány u. 5.), Karácsony Sándor Általános Iskola (4034 Debrecen, Komáromi Csipkés Gy. tér 9.), Fazekas Mihály Általános Iskola (4025 Debrecen, Vásáry I. u. 10.)

(c) Szeged: Béke Utcai Általános Iskola (6722 Szeged, Béke u. 7-9.), Dózsa György Általános Iskola (6721 Szeged, Szt. György tér 7.), Gregor József Általános Iskola (6726 Szeged, Fő fasor 61.), Rókusi Általános Iskola (6724 Szeged, Kossuth L. sgt. 37.), Tisza-parti Általános Iskola (6726 Szeged, Csanádi u. 4-6.), Zrínyi Ilona Általános Iskola (6722 Szeged, Mérey u. 3.)

(d) Pécs: Belvárosi Általános Iskola (7621 Pécs, Megye u. 15.), Jókai Mór Általános Iskola (7622 Pécs, Jókai u. 49.), Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskola (7632 Pécs, Aidinger János u. 41.), Mecsekaljai Iskola – Kovács Béla Általános Iskola (7634 Pécs, Pázmány Péter u. 27.), Megyervárosi Általános Iskola – Testvérvárosok tere 1. (7633 Pécs, Testvérvárosok tere 1.), Megyervárosi Általános Iskola – Anikó utcai Általános Iskolája (7632 Pécs, Anikó utca 1.)

(e) Szombathely: Derkovits Gyula Általános Iskola (9700 Szombathely, Bem J. u. 7.), Dési Huber István Általános Iskola (9700 Szombathely, Kőrösi Csoma Sándor u. 5.), Gothard Jenő Általános Iskola (9700 Szombathely, Benczúr Gy. u. 10.), Neumann János Általános Iskola (9700 Szombathely, Losonc u. 1.), Paragvári Utcai Általános Iskola (9700 Szombathely, Paragvári u. 2.), Reguly Antal Általános Iskola (9700 Szombathely, Rákóczi F. u. 79.)

2.3. Egy Pályázó a Pályázat időtartama alatt kizárólag egy Pályaművet jogosult beküldeni, azonos Általános Iskolában tanuló minden 5.-es osztály azonban külön-külön Pályázónak minősül és küldhet be Pályaművet. A Pályázó felelős azért, hogy kizárólag olyan Pályaművet küldjön be, amelynek felhasználásával kapcsolatos jogosultságokkal, különösen a felhasználási jogok Szervezőre való átruházásának jogával korlátozás nélkül rendelkezik.

2.4. A Pályázatból ki vannak zárva a Szervező és a Lebonyolító alkalmazottai, valamint e személyeknek a Ptk. 685.§-a b.) pontja szerinti közeli hozzátartozói, valamint a Pályázat lebonyolításában részt vevő egyéb közvetlen közreműködők és azok közeli hozzátartozói.

2.5. A Pályázók a Pályamű beküldésekor megadott e-mail cím alapján kerülnek azonosításra, így az e-mail cím esetleges változásaiból eredő, a Szervező érdekkörén kívül eső technikai problémákért (különösen, de nem kizárólag e-mail cím törlése, elérhetetlensége), illetve az e-mail postafiók használat jogosultságából fakadó vitákkal kapcsolatban Szervezőt, illetve a megbízásából eljáró Lebonyolítót semmilyen felelősség nem terheli. A Szervező a nem valós adatokat megadó résztvevőket automatikusan kizárja a Pályázatból.

2.6. A Pályamű tartalmilag abban az esetben felel meg a jelen Játékszabályzat feltételeinek, amennyiben egyedi ötletek alapján készíti el a menüsort és az illusztrációul szolgáló fényképeket, videofelvételeket, sem képi anyagában, sem szöveges részében nem tartalmaz jogszabályba ütköző elemeket és harmadik személyek jogait egyebekben sem sérti.

2.7. Azok a Pályaművek, amelyek a Játékszabályzatban leírt alanyi, alaki és tartalmi előírásoknak nem felelnek meg, a Pályázatból automatikusan kizárásra kerülnek.

2.8. A Pályamű beküldésével a Pályázó tudomásul veszi, hogy a Szervező technikai infrastruktúrájának tartalma, teljesítménye, üzenet- és adatátviteli-, valamint válaszadási sebessége a kiszolgáló technológia függvénye, és ezáltal ezeket kedvezőtlenül befolyásolhatja olyan, a Szervezőn kívülálló tényező, mint például (de nem kizárólagosan) kapcsolati hiba, a szerver számítógépek teljesítménye, a hálózati leterheltség, a hálózati torlódás, a lefedettség, valamint a biztonságos hálózati kapcsolat fenntartása. A Szervező és a Lebonyolító az e bekezdésben írtakból fakadó mindennemű felelősséget kizár.

2.9. A Pályázatból – a Szervező megítélése alapján – kizárásra kerülhetnek azok a Pályázók, akik a Pályázat szellemével ellentétesen vesznek részt a Pályázatban, azzal a céllal, hogy a nyerési esélyeiket bármely megtévesztő magatartással megnöveljék. Ilyen személyeknek minősülnek továbbá azok a Pályázók, akik nem valós adatokkal vagy nem saját teljesítményük eredményeképpen létrejött Pályaművel vesznek részt a Pályázaton abból a célból, hogy tisztességtelenül növeljék a saját nyerési esélyeiket. A Szervező fenntartja magának a jogot arra, hogy amennyiben valamely Pályázó részéről a Pályázat szellemével bármilyen módon összeférhetetlen vagy azt sértő magatartást tapasztal vagy ennek megalapozott gyanúja felmerül, úgy a Pályázót azonnali hatállyal kizárja a Pályázatból.


3.
A Pályázat Időtartama

A Pályaműveket 2013. november 11. 24:00 óráig lehet a www.tegy.hu honlapra lehet feltölteni, az ezt követően beérkezett Pályaművek nem kerülnek értékelésre.


4.
A pályaművek értékelése és a Nyeremények

4.1. A Pályázatra beküldött Pályaműveket neves zsűri véleményezi. A zsűri tagjai: Hutvágner Dia gasztroblogger, a Gasztrozseni szerkesztője, Wessely Márta gasztroblogger, a Mirelle konyhája szerkesztője, Gianni Annoni televíziós műsorvezető, vendéglő tulajdonos és Katus Attila sportoló, életmód tanácsadó, valamint a Danone Kft. – különféle területeken dolgozó – munkatársai és a programban részt vevő szakmai partnerek. A zsűri a Pályaműveket 2013. november 15. napjáig értékeli (a továbbiakban: "Eredményhirdetés") és annak alapján az általa legjobbnak nyilvánított 3 (három) db Pályaművet hirdeti ki nyertesnek, amelyet benyújtó Pályázók a következő nyereményekre (a továbbiakban:"Nyeremény") válnak jogosulttá:

az I-III. helyezett Pályaművet beküldő Pályázók Nyereménye: fantasztikus gyárlátogatáson való részvétel a Danone Kft. budapesti joghurtgyártó üzemében, melynek során a résztvevők megismerkednek a joghurtgyártás kulisszatitkaival és elkészíthetik saját álomjoghurtjukat.

4.2. A nyertes Pályázatókat a Szervező vagy a Lebonyolító az általuk a Pályamű beküldésekor megadott e-mail címen az Eredményhirdetéstől számított 5 munkanapon belül értesíti és közli velük a Nyeremények igénybevételével kapcsolatos részleteket.

4.3. A Nyeremény másra át nem ruházható, illetve készpénzre át nem váltható.

4.4. Amennyiben a nyertes Pályázó bármely okból a Nyereményét nem veszi igénybe, vagy arra nem jogosult a jelen Játékszabályzatban írtak szerint, úgy a Szervező a 4.1. pont szerinti értékelés alapján a 4. legjobbnak értékelttől kezdődően, a helyezések sorrendje szerinti Pályaműveket beküldő Pályázókat tekinti tartaléknyertesnek. A tartaléknyertesek Pályaművük helyezési sorrendjében válhatnak jogosulttá a Nyereményre, amennyiben a nyertes, vagy az előttük álló tartaléknyertes Pályázó bármely okból a Nyereményre nem jogosult, vagy azt bármely okból nem veszi igénybe.

4.4. A Nyeremény igénybevételével kapcsolatos közvetlen költségeket (pl. helyszínre való utazás költsége, gyárlátogatással összefüggő költségek) a Szervező fedezi.


5. Információ a Pályázatról

5.1.
A Pályázatról részletes információk a www.tegy.hu weboldalon érhetők el, illetve a Lebonyolító következő elérhetőségein kérhetők:

Pusztay Gabriella
MEC Hungary Kft.
E-mail: [email protected]
Tel.: 06-20-9458-719

5.2. A résztvevők a Pályázattal és a Nyereményekkel kapcsolatos további információért, ideértve a részletes Játékszabályzat ismertetését is, hívhatják a 06-40-44-11-44-es telefonszámot munkanapokon; hétfőtől péntekig, 10:00 és 17:00. óra között a Pályázat benyújtási időtartama alatt. A hívás díja: a szolgáltató alapdíjas tarifája szerint kerül számításra, amelynek költsége a hívó felet terheli.


6. Adatok kezelése, hozzájáruló nyilatkozatok

6.1.
A jelen Pályázatban történő részvétellel kapcsolatos adatszolgáltatás önkéntes. A Szervező a Pályázókkal kapcsolatban személyes adatokat nem gyűjt és nem kezel, ugyanakkor a Pályázók a Pályamű beküldésével tudomásul veszik, és kifejezetten hozzájárulnak ahhoz, hogy

a) a Szervező és a Lebonyolító a Pályamű beküldésekor a Pályázó által megadott adatokat a Pályázattal és a Nyeremények igénybe vételével összefüggésben, kapcsolattartás és adminisztráció céljából kezelje;

b) a nyertes Pályaművet benyújtó Általános Iskolák nevét és címét, valamint a nyertes 5. osztályok mint Pályázók megjelölését a Szervező és/vagy Lebonyolító minden további feltétel és ellenérték nélkül, kizárólag a Pályázattal kapcsolatosan nyilvánosságra hozza, ide értve különösen a www.tegy.hu weboldalon való közlést is;

c) amennyiben a kiskorú résztvevők törvényes képviselői ahhoz hozzájárulnak, úgy a Nyeremény átadása/igénybevétele során a gyárlátogatásokon a nyertes osztályok tagjairól kép- és hangfelvételek készüljenek, melyeket a Szervező honlapjain jogosult nyilvánosságra hozni és szabadon felhasználni;

d) a Szervező a beérkezett Pályaműveket szabadon felhasználhassa és megjelentethesse kiadványaiban és honlapjain. A Pályázók továbbá vállalják, hogy a jelen Pályázatra benyújtott Pályaműveket más Pályázatra nem nyújtják be, illetve nyilvánosságra nem hozzák (elektronikus úton sem), valamint

e) részvételükkel minden tekintetben, kifejezetten elfogadják a jelen Játékszabályzat minden rendelkezését.


7. Vegyes rendelkezések

7.1.
A Pályamű beküldésekor megadott adatok hiányosságáért/hibájáért (pl. névelírás, címelírás, téves vagy nem valós adat feltüntetése stb.) és emiatt a Nyeremény átadásának elmaradásáért vagy késedelméért sem a Szervező, sem a Lebonyolító semmilyen felelősséget nem vállalnak. 7.2. Amennyiben a nyertes Pályázó Nyereményét a 4.2. pont szerint egyeztetett időpontban és feltételek szerint nem veszi igénybe, azt a továbbiakban a Szervezőtől nem követelheti. 7.3. A Szervező, illetve a Lebonyolító kizárják a felelősségét minden, a www.tegy.huszerverét ért külső, ún. SQL támadások estére. Tehát amennyiben a szervert ért támadás folytán a Pályamű a Szervezőhöz nem érkezik be vagy a Pályázó téves üzenetet kap a Nyereményt, vagy nyertes/nem nyertes státuszát stb. illetően, úgy ezen esetekre a Szervező, illetve a Lebonyolító semminemű felelősséget nem vállalnak. Ha a Pályázónál a Pályamű elküldése közben a webes és/vagy a mobil kapcsolat (bármely okból) megszakad, úgy az adatok esetleges elvesztéséért a Szervező, illetve a Lebonyolító semmilyen felelősséget nem vállalnak. 7.4. A jelen Pályázatra és Játékszabályzatra irányadó jog a magyar jog.


7.5. A Szervező fenntartja a jogot, hogy a Pályázat feltételeit tartalmazó jelen Játékszabályzatot indokolás nélkül bármikor módosítsa, ide értve a Pályázat megszüntetését is. Az erre vonatkozó tájékoztatást a Szervező a Pályázat egyéb közleményeivel azonos nyilvánosságot biztosítva közzéteszi.


Budapest, 2013. szeptember 30.

DANONE Tejtermék Gyártó és Forgalmazó Kft.
Szervező

Elérhetőségeink

Egresi Andrea
MEC Access, a Danone Kft. kommunikációs partnere
Tel.: 06-30-9925-750
E-mail: [email protected]